Ainekset 25-30 kpl annosta

1
dl
vehnäleseitä
3
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
2
dl
juustoraastetta
1
dl
hienoa palsternakkaraastetta
100
g
voita tai leivontamargariinia
2½-3
dl
kevytmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
Täyte:
200-300
g
esikäsiteltyjä hyviä metsäsieniä
2
sipulia hienonnettuna
voita tai margariinia ruskistamiseen
4
rkl
ranskankermaa
suolaa
valkopippuria
1
tl
paprikajauhetta
Voiteluun:
munaa

Ohje

  1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Sekoita taikinan kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon juusto- ja palsternakkaraaste sekä rasva pieninä nokareina. Lisää maito ja sekoita nopeasti sekaisin, jotta taikina ei sitkisty.

  2. Ruskista sienet ja sipulisilppu vähässä rasvassa. Jäähdytä ja lisää joukkoon muut täytteen ainekset.

  3. Kauli taikina jauhotetulla leivinalustalla ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla pasteijapohjia. Laita jokaiselle pohjalle ympyrän toiselle puolelle sieni-ohratäytettä. Käännä taikina puolikuun muotoiseksi ja painele reunat kiinni haarukalla.

  4. Voitele pasteijat munalla, pistele haarukalla ja paista uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoa teen kera.

Resepti:
Johanna Jakonen, Vantaa. Iltalehden Kotikokki -kilpailun parhaimmistoa.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.