Sienipasteijat

Sienipasteijat
25-30 kpl
1dlvehnäleseitä
6dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
3tlleivinjauhetta
1tlsuolaa
2dljuustoraastetta
1dlhienoa palsternakkaraastetta
100gvoita tai leivontamargariinia
2½-3dlkevytmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
Täyte:
200-300gesikäsiteltyjä hyviä metsäsieniä
2sipulia hienonnettuna
voita tai margariinia ruskistamiseen
4rklranskankermaa
suolaa
valkopippuria
1tlpaprikajauhetta
2-3dlkeitettyä Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Sekoita taikinan kaikki kuivat aineet
keskenään. Lisää joukkoon juusto- ja palsternakkaraaste sekä rasva pieninä
nokareina. Lisää maito ja sekoita nopeasti sekaisin, jotta taikina ei sitkisty.
Ruskista sienet ja sipulisilppu vähässä rasvassa. Jäähdytä ja lisää joukkoon
muut täytteen ainekset. Kauli taikina jauhotetulla leivinalustalla ohueksi
levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla pasteijapohjia. Laita jokaiselle
pohjalle sieni-ohratäytettä. Sulje pasteijat ja painele reunat kiinni
haarukalla. Voitele pasteijat munalla, pistele haarukalla ja paista uunissa
10-15 minuuttia. Tarjoa teen kera.

Resepti:
Johanna Jakonen, Vantaa. Iltalehden Kotikokki -kilpailun parhaimmistoa.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Maukkaita pasteijoita tuli. Suosittelen!
Aivan hyvä ohje! Nyt tuli käyttöä pakasteen perukoilla olleille, ei niin "hyville" metsäsienille :)