Sieni-tomaatti muffinit

Sieni-tomaatti muffinit

Suolaiset muffinit ovat maukkaita ja ruokaisia tarjottavia. Sieni-tomaatti muffinit sopivat vaikkapa rapujuhliin vatsan täytteeksi tai muuten suolaisiksi naposteltaviksi illanistujaisiin.  Voimakkaan makuiset sienet antavat eniten sienen makua muffineihin ja kantarellin tmv. sienen makuinen tuorejuusto on sopivin tähän.

10-20 kpl koon mukaan
2dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
2dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
1tlroseepippuria
1tlyrttisuolaa
2tlrakuunaa
200gryöpättyjä/valutettuja sieniä, esim. kantarelleja, mustia torvisieniä tai suppilovahveroita (tai 20 g/1 dl kuivattua sienirouhetta)
100gaurinkokuivattuja tomaatteja pieninä kuutioina
1rs(100 g) kantarellituorejuustoa
1dlkevytranskankermaa
1dlmaitoa, tuoremehua tai kasvis- tai sienilientä
2munaa
1dlöljyä/aurinkokuivattujen tomaattien säilöntälientä

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muut aineet joukkoon. Mikäli käytät taikinaan kuivattua sienirouhetta, lisää taikinaan yksi ylimääräinen desilitra kasvislientä, maitoa tai omenatuoremehua. Lusikoi taikina muffinivuokiin tai -pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 min muffinien koon mukaan.

VINKKI: Saat maidottomia muffineja, kun käytät ohjeeseen tuorejuuston ja kerman sijaan yhteensä 3 dl kookosmaitoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)