Sieni-tomaattimuffinit

Sieni-tomaatti muffinit
25 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Suolaiset muffinit ovat maukkaita ja ruokaisia tarjottavia.
  • Sieni-tomaatti muffinit sopivat vaikkapa rapujuhliin vatsan täytteeksi tai muuten suolaisiksi naposteltaviksi illanistujaisiin. 
  • Voimakkaan makuiset sienet antavat eniten sienen makua muffineihin ja kantarellin tmv. sienen makuinen tuorejuusto on sopivin tähän.
10-20 kpl koon mukaan
2dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
2dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
1tlroseepippuria
1tlyrttisuolaa
2tlrakuunaa
200gryöpättyjä/valutettuja sieniä, esim. kantarelleja, mustia torvisieniä tai suppilovahveroita (tai 20 g/1 dl kuivattua sienirouhetta)
100gaurinkokuivattuja tomaatteja pieninä kuutioina
1rs(100 g) kantarellituorejuustoa
1dlkevytranskankermaa
1dlmaitoa, tuoremehua tai kasvis- tai sienilientä
2munaa
1dlöljyä/aurinkokuivattujen tomaattien säilöntälientä

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muut aineet joukkoon. Mikäli käytät taikinaan kuivattua sienirouhetta, lisää taikinaan yksi ylimääräinen desilitra kasvislientä, maitoa tai omenatuoremehua.
  2. Lusikoi taikina muffinivuokiin tai -pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 min muffinien koon mukaan.

VINKKI: Saat maidottomia muffineja, kun käytät ohjeeseen tuorejuuston ja kerman sijaan yhteensä 3 dl kookosmaitoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)