Shaksuka-ohratto

Lähi-idässä ja etenkin Pohjois-Afrikan maissa syödään shaksukaa, mausteisessa tomaattikastikkeessa kypsennettyjä kananmunia. Huomattavasti ruokaisamman shaksukan saat lisäämällä joukon jatkeeksi ohraa.
3 | rkl | oliiviöljyä |
1 | tl | savupaprikaa (dolce) |
1 | tl | juustokuminaa |
1 | tl | chilastuja |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna | |
2 | dl | Myllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita |
5 | dl | vettä tai kanalientä |
1 | tlk | tomaattimurskaa |
3 | kananmunaa | |
mustapippuria myllystä | ||
suolaa |
Valmistusohje
-
Lämmitä öljy leveällä pannulla. Lisää mausteet ja valkosipuli. Paista jatkuvasti sekoittaen minuutin ajan.
-
Lisää pannulle ohrasuurimot ja sekoita hyvin niin, että suurimot saavat kunnolla mausteita ja öljyä pinnoilleen. Kaada pannulle vesi ja tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpö lempeäksi. Anna hautua kannen alla välillä sekoittaen, kunnes vesi alkaa olla kokonaan imeytynyt suurimoihin, noin 35 minuuttia.
-
Tee pannulle ohra-tomaattikastikkeen sisään kolme reikää, ja riko niiden päälle kananmunat. Peitä kannella ja anna munien kypsyä 5-6 minuuttia.
-
Mausta mustapippurilla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
-
Koristele yrteillä ja tarjoa heti.
Kommentoi reseptiä