Shakshuka-ohratto

Shakshuka-ohratto
50 min, josta valmisteluaika 25 min

Lähi-idässä ja etenkin Pohjois-Afrikan maissa syödään shakshukaa, mausteisessa tomaattikastikkeessa kypsennettyjä kananmunia. Huomattavasti ruokaisamman shaksukan saat lisäämällä joukon jatkeeksi ohraa.

noin 4:lle
3rkloliiviöljyä
1tlsavupaprikaa (dolce)
1tljuustokuminaa
1tlchililastuja
1valkosipulinkynsi hienonnettuna
2dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
5dlvettä tai kanalientä
1tlktomaattimurskaa
3kananmunaa
mustapippuria myllystä
suolaa

Valmistusohje

  1. Lämmitä öljy leveällä pannulla. Lisää mausteet ja valkosipuli. Paista jatkuvasti sekoittaen minuutin ajan.

  2. Lisää pannulle ohrasuurimot ja sekoita hyvin niin, että suurimot saavat kunnolla mausteita ja öljyä pinnoilleen. Kaada pannulle vesi ja tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpö lempeäksi. Anna hautua kannen alla välillä sekoittaen, kunnes vesi alkaa olla kokonaan imeytynyt suurimoihin, noin 35 minuuttia.

  3. Tee pannulle ohra-tomaattikastikkeen sisään kolme reikää, ja riko niiden päälle kananmunat. Peitä kannella ja anna munien kypsyä 5-6 minuuttia.

  4. Mausta mustapippurilla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

  5. Koristele yrteillä ja tarjoa heti.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)