Lähi-idässä ja etenkin Pohjois-Afrikan maissa syödään shakshukaa, mausteisessa tomaattikastikkeessa kypsennettyjä kananmunia. Huomattavasti ruokaisamman shaksukan saat lisäämällä joukon jatkeeksi ohraa.

Ainekset noin 4:lle annosta

3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikaa (dolce)
1
tl
juustokuminaa
1
tl
chililastuja
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
5
dl
vettä tai kanalientä
1
tlk
tomaattimurskaa
3
kananmunaa
mustapippuria myllystä
suolaa

Ohje

  1. Lämmitä öljy leveällä pannulla. Lisää mausteet ja valkosipuli. Paista jatkuvasti sekoittaen minuutin ajan.

  2. Lisää pannulle ohrasuurimot ja sekoita hyvin niin, että suurimot saavat kunnolla mausteita ja öljyä pinnoilleen. Kaada pannulle vesi ja tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpö lempeäksi. Anna hautua kannen alla välillä sekoittaen, kunnes vesi alkaa olla kokonaan imeytynyt suurimoihin, noin 35 minuuttia.

  3. Tee pannulle ohra-tomaattikastikkeen sisään kolme reikää, ja riko niiden päälle kananmunat. Peitä kannella ja anna munien kypsyä 5-6 minuuttia.

  4. Mausta mustapippurilla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

  5. Koristele yrteillä ja tarjoa heti.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.