Sardiini-spagetti

25 min, josta valmisteluaika 15 min
Portugalista, tölkkikalojen luvatusta maasta löytyy useampiakin aiheeseen erikoistuneita ravintoloita. Hyvinkin paljon oheisen ohjeen kaltaista sardiinipastaa tarjotaan Sol e Pesca -ravintolassa Lissabonissa.
4 annosta
300 | g | Myllyn Paras Spagettia |
4 | tomaattia hienonnettuna | |
1 | iso punasipuli hienonnettuna | |
pieni kourallinen mustia kalamata-oliiveja pilkottuna | ||
1 | punainen chili hienonnettuna | |
1 | sitruunan mehu ja raastettu kuori | |
kourallinen basilikaa hienonnettuna | ||
3 | prk | sardiiniä öljyssä |
mustapippuria myllystä |
Valmistusohje
-
Keitä spagetti kypsäksi runsaassa reilusti suolalla maustetussa vedessä.
-
Yhdistä pienessä kulhossa tomaatit, punasipuli, oliivit, chili, kuoriraaste ja basilika.
-
Valuta pasta ja laita sardiinien kanssa pannulle. Lämmitä ja riko sardiinien rakennetta hieman rikki. Sekoita mukaan kylmä tomaattikastike. Mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja tilkalla öljyä sardiinitölkistä.
Kommentoi reseptiä