Haettu sivustolta 19.4.2024
Portugalista, tölkkikalojen luvatusta maasta löytyy useampiakin aiheeseen erikoistuneita ravintoloita. Hyvinkin paljon oheisen ohjeen kaltaista sardiinipastaa tarjotaan Sol e Pesca -ravintolassa Lissabonissa.
Ainekset 4 annosta
4
tomaattia hienonnettuna
1
iso punasipuli hienonnettuna
pieni kourallinen mustia kalamata-oliiveja pilkottuna
1
punainen chili hienonnettuna
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
kourallinen basilikaa hienonnettuna
3
prk
sardiiniä öljyssä
mustapippuria myllystä
Ohje
-
Keitä spagetti kypsäksi runsaassa reilusti suolalla maustetussa vedessä.
-
Yhdistä pienessä kulhossa tomaatit, punasipuli, oliivit, chili, kuoriraaste ja basilika.
-
Valuta pasta ja laita sardiinien kanssa pannulle. Lämmitä ja riko sardiinien rakennetta hieman rikki. Sekoita mukaan kylmä tomaattikastike. Mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja tilkalla öljyä sardiinitölkistä.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua