Portugalista, tölkkikalojen luvatusta maasta löytyy useampiakin aiheeseen erikoistuneita ravintoloita. Hyvinkin paljon oheisen ohjeen kaltaista sardiinipastaa tarjotaan Sol e Pesca -ravintolassa Lissabonissa.

Ainekset 4 annosta

4
tomaattia hienonnettuna
1
iso punasipuli hienonnettuna
pieni kourallinen mustia kalamata-oliiveja pilkottuna
1
punainen chili hienonnettuna
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
kourallinen basilikaa hienonnettuna
3
prk
sardiiniä öljyssä
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Keitä spagetti kypsäksi runsaassa reilusti suolalla maustetussa vedessä.

  2. Yhdistä pienessä kulhossa tomaatit, punasipuli, oliivit, chili, kuoriraaste ja basilika.

  3. Valuta pasta ja laita sardiinien kanssa pannulle. Lämmitä ja riko sardiinien rakennetta hieman rikki. Sekoita mukaan kylmä tomaattikastike. Mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja tilkalla öljyä sardiinitölkistä.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.