Sardiini-spagetti

Sardiini-spagetti
25 min, josta valmisteluaika 15 min

Portugalista, tölkkikalojen luvatusta maasta löytyy useampiakin aiheeseen erikoistuneita ravintoloita. Hyvinkin paljon oheisen ohjeen kaltaista sardiinipastaa tarjotaan Sol e Pesca -ravintolassa Lissabonissa.

4 annosta
300gMyllyn Paras Spagettia
4tomaattia hienonnettuna
1iso punasipuli hienonnettuna
pieni kourallinen mustia kalamata-oliiveja pilkottuna
1punainen chili hienonnettuna
1sitruunan mehu ja raastettu kuori
kourallinen basilikaa hienonnettuna
3prksardiiniä öljyssä
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Keitä spagetti kypsäksi runsaassa reilusti suolalla maustetussa vedessä.

  2. Yhdistä pienessä kulhossa tomaatit, punasipuli, oliivit, chili, kuoriraaste ja basilika.

  3. Valuta pasta ja laita sardiinien kanssa pannulle. Lämmitä ja riko sardiinien rakennetta hieman rikki. Sekoita mukaan kylmä tomaattikastike. Mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja tilkalla öljyä sardiinitölkistä.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)