Salmiakkisuklaa-vadelmaleivokset

Salmiakkisuklaa-vadelmaleivokset

Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Anu Korhonen.

n. 10 pyöreää pientä piirasvuokaa, esim. irtopohja, silikoni tai folio (halkaisija n. 7-8 cm), tai 1 iso piirasvuoka (26-28 cm halkaisija)
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
tai Pyöreä Kauramurotaikina (380 g)
Kypsälle pohjalle:
n. 4dlvadelma-punaherukkasurvosta
Täytevaahto:
1tlkvaahtoutuvaa kermaa (n. 2 dl)
1tlkvaniljarahkaa tai -tuorejuustoa (200 g)
1tlvaniljasokeria
50gsalmiakkisuklaata
Koristeeksi:
n. 3 dlvadelmia (ja punaherukoita)
pieniä vadelman, herukan tai mintun lehtiä
50gsalmiakkisuklaata pieninä paloina

Valmistusohje

Jaa sulanut taikina voideltujen pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min (isoa piirasta n. 15 min alimmalla tasolla) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka tai tuorejuusto ja vatkaa vielä hetki. Mausta seos vaniljasokerilla ja veitsellä pieneksi pilkotulla salmiakkisuklaalla. Survo vadelmat ja punaherukat. Levitä survosta nesteineen piiraspohjille ja lusikoi päälle täytevaahto. Koristele vadelmilla, herukan tertuilla, tuoreilla vihreillä lehdillä ja salmiakkisuklaapaloilla.

VINKKI: Halutessasi voi jättää punaherukat pois ja käyttää enemmän vadelmia tai laittaa punaherukoiden tilalle muita marjoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)