Rukiiset Juustokeksit

Rukiiset Juustokeksit

Rukiiset keksit ovat käteviä ja järkeviä naposteltavia. Voit valmistaa näitä kerralla isomman annoksen herkuteltaviksi.  Halutessasi voit jättää juuston pois ja tehdä pelkkiä ruiskeksejä. Terveysmessuilla 2011 näitä leipoi ET-lehden päätoimittaja Maija Toppila. Katso videolta tästä, kuinka Rukiiset Juustokeksit valmistettiin Terveysmessuilla 2011 Oivallusten Keittiössä.

noin 25 kpl
Itse tehty taikina:
4dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
3dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1tlsuolaa
1rklkuminaa
dlmaitoa
100gvoita sulatettuna
Vaihtoehtoisesti pakastetaikina:
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
1rklkuminaa
Päällys:
150gjuustoraastetta
1-2tlyrttisuolaa
1rklkuminaa
1muna

Valmistusohje

Itse tehtyä taikinaa varten sekoita ensin kuivat ainekset keskenään kulhossa. Lisää maito ja sula voi sekaan ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Jos käytät pakastetaikinaa, sulata se ja lisää siihen kumina. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi ja pistele haarukalla tiheästi. Leikkaa taikinapyörällä 6 x 6 cm:n neliöiksi.  Sekoita täytteen ainekset ja levitä päällyste neliöille. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 min rapeiksi ja kauniin värisiksi.

VINKKI: Voit paistaa keksit myös sellaisenaan ilman juustopäällystettä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tein keksit ilman päällystä, osan jauhoista korvasin: hiutaleita, seesaminsiemeniä, pellavarouhetta. Ja lisäsin, puoleen taikinasta 1tl leivinjauhetta. Minusta ohjeessa oli liikaa jauhoja.. kaipais kehittelyä vielä. Maidon korvasin vedellä (laktoosittomia). Ja voin öljyllä. Ihan syötäviä olivat!