Rukiiset juustokeksit

30 min, josta valmisteluaika 15 min
- Rukiiset keksit ovat käteviä ja järkeviä naposteltavia.
- Voit valmistaa näitä kerralla isomman annoksen herkuteltaviksi.
- Halutessasi voit jättää juuston pois ja tehdä pelkkiä ruiskeksejä.
- Terveysmessuilla 2011 näitä leipoi ET-lehden päätoimittaja Maija Toppila.
- Katso videolta tästä, kuinka Rukiiset Juustokeksit valmistettiin Terveysmessuilla 2011 Oivallusten Keittiössä.
noin 25 kpl
Itse tehty taikina: | ||
4 | dl | Myllyn Paras Ruisjauhoja |
3 | dl | Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja |
1 | tl | suolaa |
1 | rkl | kuminaa |
2½ | dl | maitoa |
100 | g | voita sulatettuna |
Päällys: | ||
150 | g | juustoraastetta |
1-2 | tl | yrttisuolaa |
1 | rkl | kuminaa |
1 | muna |
Valmistusohje
-
Itse tehtyä taikinaa varten sekoita ensin kuivat ainekset keskenään kulhossa. Lisää maito ja sula voi sekaan ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista.
-
Kaaviloi taikina ohueksi levyksi ja pistele haarukalla tiheästi. Leikkaa taikinapyörällä 6 x 6 cm:n neliöiksi. Sekoita täytteen ainekset ja levitä päällyste neliöille.
-
Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 min rapeiksi ja kauniin värisiksi.
VINKKI: Voit paistaa keksit myös sellaisenaan ilman juustopäällystettä.
Kommentoi reseptiä