Rukiiset keksit ovat käteviä ja järkeviä naposteltavia.

Voit valmistaa näitä kerralla isomman annoksen herkuteltaviksi. 

Halutessasi voit jättää juuston pois ja tehdä pelkkiä ruiskeksejä.

Terveysmessuilla 2011 näitä leipoi ET-lehden päätoimittaja Maija Toppila.

Katso videolta tästä, kuinka Rukiiset Juustokeksit valmistettiin Terveysmessuilla 2011 Oivallusten Keittiössä.

Ainekset noin 25 kpl annosta

Itse tehty taikina:
1
tl
suolaa
1
rkl
kuminaa
dl
maitoa
100
g
voita sulatettuna
Päällys:
150
g
juustoraastetta
1-2
tl
yrttisuolaa
1
rkl
kuminaa
1
muna

Ohje

  1. Itse tehtyä taikinaa varten sekoita ensin kuivat ainekset keskenään kulhossa. Lisää maito ja sula voi sekaan ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. 

  2. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi ja pistele haarukalla tiheästi. Leikkaa taikinapyörällä 6 x 6 cm:n neliöiksi. Sekoita täytteen ainekset ja levitä päällyste neliöille.

  3. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 min rapeiksi ja kauniin värisiksi.

VINKKI: Voit paistaa keksit myös sellaisenaan ilman juustopäällystettä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.