Rapea omenapähkinäpaistos

Rapea omenapähkinäpaistos

Tässä paistoksessa on omenoiden lisäksi käytetty pähkinöitä. Mikäli olet allerginen pähkinöille, voit laittaa tilalle esim. 1 dl kookoshiutaleita tai rusinoita. Päälle tulevaan muruseokseen on käytetty rapeita Kaura+Riisi Hiutaleita, mutta myös tavallinen Kaurahiutale sopii.

laakea uunivuoallinen
4-6kplomenoita
n.100gsaksan-, pecan- tms. pähkinöitä
1tlkanelia
100gvoita
1dl(vaahtera)siirappia
4dlMyllyn Paras Kaura+Riisi Hiutaleita
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

Lohko kuoritut omenat voideltuun, uuninkestävään paistosvuokaan. Laita sekaan pähkinät (mikäli isoja, voit puolittaa ne). Ripottele pinnalle kanelia. Sulata voi, sekoita joukkoon siirappi, hiutaleet ja vehnäjauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 30-40 min. Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Kaura+Riisi Hiutaleet jäivät koviksi ja niitä oli hankala purra, suosittelen tavallisia kaurahiutaleita. Muuten oli herkullista!