Kesäisen herkulliset raparperiviinerit valmistuvat helposti, kun käytät viineripohjana pakastettua Myllyn Paras Wienertaikinaa. Taikina on helppokäyttöinen myös mökkiolosuhteissa.

Voit hyödyntää tähän reseptiin oman pihan raparperit tai ostaa raparperia ruokakaupasta tai torilta. Raparperit pehmennetään kiehautetussa vedessä ja sen jälkeen viilennetään mahdollisimman kylmässä vedessä. Näin raparperit ovat ihanan pehmeinä valmiiden viinereiden päällä. Lisää raparperien joukkoon hieman sokeria ennen uuniin laittamista, niin saat raparpereihin pienen lisämakeuden. Voit viimeistellä viinerit vielä kiilteellä, mutta kiillettä ei ole pakko tehdä.

Tällä reseptillä valmistat kymmenen viineriä. Yhdessä Myllyn Paras Wienertaikina-paketissa on viisi valmiiksi kaulittua levyä.

Ainekset 10 annosta

Raparperiviinerit
Täyte
120
g
tuoretta raparperia
1 ½
rkl
hienoa sokeria
1
dl
maitoa tai vettä
2
rkl
vaniljakreemijauhetta
Voiteluun
1
kananmuna
Kiille
1
dl
vettä
½
dl
hyytelösokeria

Ohje

  1. Avaa wienertaikinapaketti ja levitä jäiset taikinalevyt leivinpaperin päälle noin 20-30 minuutin ajaksi.
  2. Leikkaa taikina levyt pitkittäin neljään osaan. Kierittele kaksi ohutta taikinasuikaletta keskenään ja solmi ne solmuksi. Tee näin kaikille taikinasuikaleille. Nosta solmut leivinpaperin päälle ja anna kohota noin puolisen tuntia leivinliinan alla.
  3. Huuhtele raparperit ja pilko ne pieniksi paloiksi. Tarvittaessa voit kuoria vanhemmat raparperit ennen paloittelua. Kuumenna kattilassa noin neljä desilitraa vettä kiehuvaksi. Laita toiseen astiaan jääkylmää vettä. Ota kattila pois liedeltä, kun vesi kiehuu.
  4. Nosta pilkotut raparperit ensin kuuman veden joukkoon noin puoleksi minuutiksi. Siivilöi raparperit sen jälkeen ja laita ne puoleksi minuutiksi vielä jääkylmään veteen. Kaada raparperit siivilään ja valuta hetki. Kaada raparperit kulhoon ja lisää joukkoon puolitoista ruokalusikallista sokeria. Sekoita hyvin ja nosta sivuun odottamaan.
  5. Valmista vaniljakreemi vatkaamalla maito tai vesi yhdessä vaniljakreemin kanssa sekaisin. Lusikoi valmis kreemi halutessasi pursotuspussiin.
  6. Painele jauhotetulla ruokalusikalla jokaisen solmun keskelle pieni syvennys. Käytä ruokalusikka aina välillä vehnäjauhoissa, jotta se ei tartu taikinaan kiinni. Riko kananmuna lasissa ja voitele viinerit. Pursota tai lusikoi hieman vaniljakreemiä syvennykseen. Nosta sen päälle raparperinpaloja.
  7. Paista viinereitä noin 11-13 minuutin ajan 225 asteessa.
  8. Valmista halutessasi vielä kiille hyytelösokerista viinereiden päälle. Kuumenna kiilteen vesi kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri joukkoon ja kiehauta vielä uudestaan. Levitä ohut kerros kiillettä raparperien päälle pullasutia apuna käyttäen.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.