Rahkamarjapiiraset murotaikinasta

Rahkamarjapiiraset murotaikinasta

Pienet marja- tai hedelmäpiiraat on helppo tehdä pakastetaikinasta. Silikoni- tai foliovuoat ovat tukevampia tähän kuin paperivuoat. Rahkatäyte pehmentää mukavasti kirpeiden marjojen makua. Marjojen kuten puolukan, vadelman tai mustikan lisäksi reseptiin sopivat hyvin esim. omenalohkot.

8-10 kpl
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400 g)
tai Pyöreää Kauramurotaikinaa (400 g)
Täyte:
2dlrahkaa
1dlkermaa
2munaa
1dlsokeria
1rklvaniljasokeria
6dlvadelmia, lakkoja tai muita marjoja
(tomusokeria)

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä. Sekoita täytteen aineet keskenään. Käytä pikkupiiraisiin mieluiten folio- tai alumiinimuotteja tai 2 paperista muffinssivuokaa päällekkäin. Jaa taikina 8-10 palaan, näin saat 8-10 piiraspohjaa. Painele murotaikinapalanen pikkumuotin pohjaan ja reunoille. Jaa vuokiin ensin rahkaseos ja päälle marjat. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-30 min. Sihtaa halutessa kypsien leivosten päälle tomusokeria.

Vinkki: Kokeile syksymmällä raikkailla puolukoilla. Tarjoile tällöin vaniljakastikkeen kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Maukkaita pikkunaposteltavia vaikka kahvin kanssa, myös näin pääsiäisen alla! Jos taikinan jakaa ohjeen mukaan, tulee aika ohutreunaisia ja -pohjaisia piirasia. Itse jaoin taikinan pienempään määrään vuokia, niin taikina riitti hyvin.