Pienet marja- tai hedelmäpiiraat on helppo tehdä pakastetaikinasta.

Silikoni- tai foliovuoat ovat tukevampia tähän kuin paperivuoat.

Rahkatäyte pehmentää mukavasti kirpeiden marjojen makua.

Marjojen kuten puolukan, vadelman tai mustikan lisäksi reseptiin sopivat hyvin esim. omenalohkot.

Ainekset 8-10 kpl annosta

Täyte:
2
dl
rahkaa
1
dl
kermaa
2
munaa
1
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
6
dl
vadelmia, lakkoja tai muita marjoja
(tomusokeria)

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä. Sekoita täytteen aineet keskenään.

  2. Käytä pikkupiiraisiin mieluiten folio- tai alumiinimuotteja tai 2 paperista muffinssivuokaa päällekkäin. Jaa taikina 8-10 palaan, näin saat 8-10 piiraspohjaa. Painele murotaikinapalanen pikkumuotin pohjaan ja reunoille. Jaa vuokiin ensin rahkaseos ja päälle marjat.

  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-30 min. Sihtaa halutessa kypsien leivosten päälle tomusokeria.

VINKKI: Kokeile syksymmällä raikkailla puolukoilla. Tarjoile tällöin vaniljakastikkeen kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.