Taikinajuurella ja rahkalla sekä appelsiinimehulla saa ihanan hapokkuuden sämpylätaikinaan.

Lasten kanssa voi leipoa erimuotoisia sämpylöitä: sydämiä, eläimiä, nalleja, kukkia jne.

Ainekset noin 20 kpl annosta

4
dl
appelsiini- tai porkkanamehua tai vettä
250
g
(laktoositonta) maitorahkaa
50
g
hiivaa
½
rkl
suolaa
½
dl
siirappia
50
g
sulaa voita tai margariinia

Ohje

  1. Kuumenna neste melko kuumaksi. Sekoita siihen jääkaappikylmä rahka, jolloin seoksesta tulee kädenlämpöistä. Liuota siihen hiiva. Lisää kaurahiutaleet.
  2. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 minuutiksi (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
  3. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa. Paista 225-asteisessa uunissa 10-12 min.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.