Rahkaiset Kaurasämpylät

Rahkaiset Kaurasämpylät

Taikinajuurella ja rahkalla sekä appelsiinimehulla saa ihanan hapokkuuden sämpylätaikinaan. Lasten kanssa voi leipoa erimuotoisia sämpylöitä: sydämiä, eläimiä, nalleja, kukkia jne.

noin 20 kpl
4dlappelsiini- tai porkkanamehua tai vettä
250g(laktoositonta) maitorahkaa
50ghiivaa
5dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
½rklsuolaa
½dlsiirappia
n.7dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
tai Hiivaleipävehnäjauhoja
50gsulaa voita tai margariinia

Valmistusohje

Kuumenna neste melko kuumaksi. Sekoita siihen jääkaappikylmä rahka, jolloin seoksesta tulee kädenlämpöistä. Liuota siihen hiiva. Lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 minuutiksi (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa. Paista 225-asteessa 10-12 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Nopeat ja helpot tehdä. Ja tuli hyviä!