Pyöreä Vadelma Rahkapiirakka

Pyöreä Vadelma Rahkapiirakka
pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Täyte:
5dlvadelmia (jäisinä, jos pakaste)
2dlvalkosuklaa, vanilja- tai sitruunarahkaa
100gkevyt smetanaa
1muna

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle vadelmat sekä valitsemasi maustettu rahka, johon on sekoitettu smetana ja muna.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Vaihteluna vadelmien tilalle käy mustikat, puolukat ja lakat.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)