Pyöreä Vadelma Rahkapiirakka

Pyöreä Vadelma Rahkapiirakka
pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Täyte:
5dlvadelmia (jäisinä, jos pakaste)
2dlvalkosuklaa, vanilja- tai sitruunarahkaa
100gkevyt smetanaa
1muna

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan
pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle vadelmat sekä valitsemasi
maustettu rahka, johon on sekoitettu smetana ja muna. Paista 200-asteisen uunin
alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli
piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi
paistoaika.

VINKKI: Vaihteluna vadelmien
tilalle käy mustikat, puolukat ja lakat.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)