Punasipuli-viikunapiirakat

Punasipuli-viikunapiiraat
50 min, josta valmisteluaika 30 min

Helpoimmat ja herkullisimmat suolaiset ja makeat leivonnaiset pyöräytetään joulun alla tietysti lehtitaikinasta. Ja mikä parasta, vielä kestävästi ja vegaanisesti. Myllyn Paras on luonut pitkällisen tuotekehityksen tuloksena maukkaan ja palmuöljyttömän
version lehtitaikinasta, josta syntyvät näppärästi myös joulukauden suosikkileivonnaiset.

1pktMyllyn Paras Lehtitaikina 500 g, palmuöljytön
1tlbalsamicoa
suolaa
5tuoretta viikunaa
5oksaa tuoretta rosmariinia
muutama saksanpähkinä
Viimeistelyyn:
pala vegaanista fetaa
rucolaa
balsamicokastiketta

Valmistusohje

  1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Leikkaa sipulit renkaiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää sipulit.

  2. Paistele miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia tai kunnes sipuli on aivan pehmeää.

  3. Mausta suolalla ja balsamicolla ja kuumenna vielä muutaman minuutin ajan.

  4. Laita uuni kuumenemaan (225°C). Leikkaa viikunat viipaleiksi.

  5. Levitä paistetut sipulit lehtitaikinalevyjen päälle (niin että reunoille jää vähän tyhjää).

  6. Lisää päälle viikunviipaleet, rosmariinin oksat ja murennetut saksanpähkinät. Pirskottele pinnalle vielä hieman oliiviöljyä.

  7. Paista piirakoita uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

  8. Ripottele paistettujen viikunapiirakoiden pinnalle lopuksi vegaanista fetaa.

  9. Viimeistele balsamicokastikkeella ja rucolalla.

Resepti:
Chocochili

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)