Helpoimmat ja herkullisimmat suolaiset ja makeat leivonnaiset pyöräytetään joulun alla tietysti lehtitaikinasta. Ja mikä parasta, vielä kestävästi ja vegaanisesti.

Myllyn Paras on luonut pitkällisen tuotekehityksen tuloksena maukkaan ja palmuöljyttömän version lehtitaikinasta, josta syntyvät näppärästi myös joulukauden suosikkileivonnaiset.

Ainekset 5-10:lle annosta

1
tl
balsamicoa
suolaa
5
tuoretta viikunaa
5
oksaa tuoretta rosmariinia
muutama saksanpähkinä
Viimeistelyyn:
pala vegaanista fetaa
rucolaa
balsamicokastiketta

Ohje

  1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Leikkaa sipulit renkaiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää sipulit.

  2. Paista miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia tai kunnes sipuli on aivan pehmeää.

  3. Mausta suolalla ja balsamicolla ja kuumenna vielä muutaman minuutin ajan.

  4. Laita uuni kuumenemaan (225°C). Leikkaa viikunat viipaleiksi.

  5. Levitä paistetut sipulit lehtitaikinalevyjen päälle (niin että reunoille jää vähän tyhjää).

  6. Lisää päälle viikunaviipaleet, rosmariinin oksat ja murennetut saksanpähkinät. Pirskottele pinnalle vielä hieman oliiviöljyä.

  7. Paista piirakoita uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

  8. Ripottele paistettujen viikunapiirakoiden pinnalle lopuksi vegaanista fetaa.

  9. Viimeistele balsamicokastikkeella ja rucolalla.

Resepti:
Chocochili

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

1 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.