Punainen kasvislasagne

Myllyn Paras
uunivuoallinen
200gMyllyn Paras Lasagnelevyjä
Punainen juureskastike:
400gpunajuurta
100glanttua
1porkkana
1pieni palsternakka
1sipuli
2valkosipulinkynttä
1-2rklrypsiöljyä
500gtomaattimurskaa
1tlrouhittua mustapippuria
1-2tlpaprikajauhetta
0,5tlsuolaa
1tlmeiramia
0,5tlbasilikaa
Juustokastike:
7-8dlkevytmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
suolaa
valkopippuria
½-1tlkirveliä
75gemmental-juustoraastetta

Valmistusohje

Kuori ja raasta juurekset, kuori ja pilko sipulit. Kuullota pannulla ensin
sipulit ja lisää sitten muut aineet. Hauduttele hetki, lisää tomaattimurska ja
mausteet ja anna kypsyä miedolla lämmöllä.

Valmista juustokastike.
Kuumenna 6 dl maitoa ja sekoita vehnäjauhot desilitraan kylmää maitoa. Lisää
jauhosuurus kuumaan maitoon hyvin vatkaten. Kypsennä sekoitellen miedolla
lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää suola, pippuri, kirveli ja lopuksi
juustoraaste. Ohenna tarvittaessa maidolla.

Kaada tilkka molempia
kastikkeita voidellun vuoan pohjalle ja peitä lasagnelevyillä. Jatka
kerroksittain niin, että päällimmäisten levyjen päälle tulee vain
juustokastiketta. Paista 180-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Anna vetäytyä
hetki ennen leikkaamista ja tarjoa raikkaan vihersalaatin kanssa.

Resepti:
Kaija Nieminen, Kausala, Kotikokki -kilpailu / Ruokareseptit

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)