Porsaan sisäfilee ja kasvis-riisinyytit grillissä

Myllyn Paras
3:lle
1porsaanfilee (n. 500 g)
½tlsuolaa
musta- tai valkopippuria myllystä
Pinnalle:
2rklsinappia
2rklomenasosetta tai -marmeladia tai mango- tms. chutneyta
foliota
Kasvisnyytit:
300-400gpakastevihanneksia esim. aurinkoinen tai muu värikäs
100gyrteillä maustettua tuorejuustoa tai vastaavaa kasvirasvavalmistetta
4-5dlkeitettyä Myllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
3rklhienonnettua tuoretta persiljaa tai basilikaa tai vähemmän oreganoa tai ruohosipulia

Valmistusohje

Poista porsaanfileestä kalvot ja anna sen olla
huoneenlämmössä ½-1 tunti.

Anna pakastevihannesten sulaa. Sekoita niiden joukkoon
riisi ja yrttisilppu. Jaa kasvikset kolmelle kaksinkertaiselle
alumiinifolioarkille. Lisää jokaisen päälle tuorejuustoa tai vastaavaa. Tee
nyytit tai paketit odottamaan grilliin pääsyä. Nosta grilliin ja kypsennä
miedohkossa lämmössä 20-25 minuuttia.

Sekoita sinappi ja sose tai chutney keskenään. Ota fileelle
folioarkki, johon kietaiset sen. Mausta filee suolalla ja pippurilla ja grillaa
sitä joka puolelta ahkerasti käännellen keskilämmöllä. Nosta filee
kaksinkertaisen tai vahvan alumiinifolion päälle ja levitä sille sinappiseos.
Kietaise folioon ja anna jälkikypsyä miedossa grillin lämmössä n. 15 minuuttia,
nosta sen jälkeen grillistä pois ja anna olla vielä n. 10 folion sisällä
pyyhkeen alla. Älä kypsennä fileetä liian pitkään, ettei se kuivu. Kypsymisaika
riippuu myös siitä, miten pitkään kääntelet fileetä grillissä värin
saamiseksi.

Leikkaa filee viipaleiksi ja kaada muodostunut liemi
päälle. Tarjoa kasvis-riisinyyttien ja salaatin kera.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Resepti on hyvä, mutta vähän sekavasti ohje on kirjoitettu. Toivoisin myös joskus jotain tarjoilu vaihtoehtoja lisäkkeiden suhteen muihinkin ohjeisiin. Samoin kuvat ruoasta ovat mielestäni tärkeitä. KIITOS hyvistä ohjeista.