Porsaan sisäfilee ja kasvis-riisinyytit grillissä

Myllyn Paras
1 t 30 min, josta valmisteluaika 45 min
3:lle
1porsaanfilee (n. 500 g)
½tlsuolaa
musta- tai valkopippuria myllystä
Pinnalle:
2rklsinappia
2rklomenasosetta tai -marmeladia tai mango- tms. chutneyta
foliota
Kasvisnyytit:
300-400gpakastevihanneksia esim. aurinkoinen tai muu värikäs
100gyrteillä maustettua tuorejuustoa tai vastaavaa kasvirasvavalmistetta
4-5dlkeitettyä Myllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
3rklhienonnettua tuoretta persiljaa tai basilikaa tai vähemmän oreganoa tai ruohosipulia

Valmistusohje

Poista porsaanfileestä kalvot ja anna sen olla huoneenlämmössä ½-1 tunti. Anna pakastevihannesten sulaa. Sekoita niiden joukkoon riisi ja yrttisilppu.

Jaa kasvikset kolmelle kaksinkertaiselle alumiinifolioarkille. Lisää jokaisen päälle tuorejuustoa tai vastaavaa. Tee nyytit tai paketit odottamaan grilliin pääsyä. Nosta grilliin ja kypsennä miedohkossa lämmössä 20-25 minuuttia.

Sekoita sinappi ja sose tai chutney keskenään. Ota fileelle folioarkki, johon kietaiset sen. Mausta filee suolalla ja pippurilla ja grillaa sitä joka puolelta ahkerasti käännellen keskilämmöllä.

Nosta filee kaksinkertaisen tai vahvan alumiinifolion päälle ja levitä sille sinappiseos. Kietaise folioon ja anna jälkikypsyä miedossa grillin lämmössä n. 15 minuuttia, nosta sen jälkeen grillistä pois ja anna olla vielä n. 10 folion sisällä pyyhkeen alla.

Älä kypsennä fileetä liian pitkään, ettei se kuivu. Kypsymisaika riippuu myös siitä, miten pitkään kääntelet fileetä grillissä värin saamiseksi. Leikkaa filee viipaleiksi ja kaada muodostunut liemi päälle. Tarjoa kasvis-riisinyyttien ja salaatin kera.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Resepti on hyvä, mutta vähän sekavasti ohje on kirjoitettu. Toivoisin myös joskus jotain tarjoilu vaihtoehtoja lisäkkeiden suhteen muihinkin ohjeisiin. Samoin kuvat ruoasta ovat mielestäni tärkeitä. KIITOS hyvistä ohjeista.