Helpot donitsit, joissa käytetään valmista piparitaikinaa

Pipariset donitsit
35 min, josta valmisteluaika 25 min
  • Jäikö joululta yli pakastepiparitaikinaa? Käytä se donitseihin! Uskomatonta kyllä, mutta piparitaikinasta tulee erittäin mehevät ja maukkaat donitsit - ja vieläpä todella helposti, sillä nämä donitsit kypsennetään uunissa eli niitä ei tarvitse uppopaistaa. 
  • Tuorejuusto kruunaa donitsien täytteen ja kuorrutteen.
  • Levitä donitsien pintaan tulevaa kuorrutetta melko runsaasti ja jätä kuorrutteen pinta epätasaiseksi, jolloin tulos on tyylikkään rosoinen.
  • Voit täyttää ja kuorruttaa donitsit ajoissa ja säilyttää niitä jääkaapissa, jolloin niiden rakenne pehmenee.
10 kpl
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa 500 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
Täyte:
200gsitruunatuorejuustoa
200glemon curdia
Donitsien kuorrutus:
200gsitruunatuorejuustoa
3dltomusokeria
3-5tippaa punaista elintarvikeväriä
pieniä vaaleanpunaisia nonparellihelmiä

Valmistusohje

  1. Kaaviloi sulanut piparitaikina 3-4 mm paksuiseksi levyksi. Ota siitä 7-9 cm pyöreällä muotilla isohkoja pyörylöitä, esim. juomalasin suu sopii hyvin muotiksi. Tee muotilla tai pullonkorkilla jokaisen pyörylän keskustaan reikä, pienempiin pipareihin halkaisija voi olla n. 2 cm ja isompiin halkaisija voi olla n. 3 cm.

  2. Paista 200-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla 6–7 min ajan. Anna piparien jäähtyä.

  3. Levitä puolille pipareista reilu kerros tuorejuustoa ja toisille puolille reilu kerros lemon curdia. Paina aina kaksi eri päällyksellä olevaa piparia vastakkain ja saat piparidonitseja.

  4. Vatkaa tuorejuustoon tomusokeri massaksi, lisää hyvin varovaisesti muutama tippa punaista elintarvikeväriä tai käytä punaista mansikkatomusokeria. Kuorrutus saa jäädä hennon vaaleanpunaiseksi, toki voit tehdä kuorrutteesta joulun punaisen, jolloin väriä saa lisätä selvästi enemmän.

  5. Levitä kuorrutetta täytettyjen donitsipiparien päälle tavallisella veitsellä. Koristele pikkuisilla nonparellihelmillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)