Piimärieska

Piimärieska

Aamu- tai iltapalalle nopeasti tuoretta leipää. Yksinkertainen ohje ja aineet. Tee ihanaa timjami-avokadorahkaa päälle. Jussi69, Kimmo Vehviläinen ja Arja Elina Laine leipoivat piimärieskaa I love me -messuilla lokakuussa 2013, katso video alta.

uunipellillinen, n. 16 palaa
6dlpiimää
6dlMyllyn Paras Tattarihiutaleita
2munaa
1tlsuolaa
50gvoisulaa
Pinnalle:
½dlMyllyn Paras Tattarihiutaleita
Timjami-avokadorahka:
2kypsää avokadoa
1dlpehmeää rahkaa
½sitruunan mehu
1-2rkltuoretta timjamia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua
½tlsuolaa

Valmistusohje

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita sillä aikaa kaikki aineet keskenään. Voitele uunipellillä oleva leivinpaperi voilla ja levitä taikina sen päälle. Ripottele pinnalle tattarihiutaleita. Paista uunin keskitasolla 20-25 min. Tarjoa lämpimänä timjami-avokadorahkan tai munavoin kanssa. Timjami-avokadorahka: Soseuta avokadot, sekoita sekaan rahka, mausta sitruunamehulla, timjamilla ja suolalla mieleiseksi. Tarjoile rieskan kanssa. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Kiitos, mainio helppo ja nopea resepti. Kun meillä lämmitetään leivinuunia, on mukava paistaa siinä iltapalaksi tämmöistä. Teen puoli annosta (resepti helppo puolittaakin!) voideltuun piirasvuokaan. Avokadotahna vielä kokeilematta.
Tein tätä vähän aikaa sitten koko ajan eli käytännössä en syönyt mitään muuta leipää. Siirryin tästä leivästä MyllynParas-reseptillä tehtyyn tattaririeskaan, joka on ihanan nopea ja herkullinen teeleipämäinen pikaleipä (minusta nimeksikin sopisi paremmin teeleipä kuin rieska). Jälkimmäinen ei kuitenkaan toimi pakastettuna eikä ole kovin hyvää enää puoli päivää leipomisen jälkeen. Tämä piimä(pelti)rieska sen sijaan kestää pakastamisen oikein hyvin. Olen leikannut paloihin ja pakastanut 1-2 palan annoksina pakastepusseihin. Yleensä teen kolminkertaisen satsin kerralla. Tämä piimärieska on mukavan happaman herkullista, mutta jos tätä ainoana leipänä syö, niin kyllästyyhän tähänkin. Allergioiden vuoksi en syö tällä hetkellä muita viljoja kuin tattaria, mutta tarkoitus olisi yrittää löytää joitain muitakin minulle sopivia. Olisi kuitenkin kiva kuulla, jos olette keksineet tästä leivästä variaatioita. Tekisi mieli korvata osa hiutaleista sokerijuurikas- tai perunahiutaleilla, joita ostin kokeiluun. Myös nesteeksi olen miettinyt jotain muuta kuin piimää. Kermaviiliä tai turkkilaista jugurttia voisi varmaan käyttää piimän sijasta, mutta pitäisikö silloin rasvan määrää vähentää? Entä miten tavallinen maito sopisi nesteeksi? Päälle voisi hiutaleiden sijasta ripotella muita siemeniä, mutta saisiko niistä myös lisää makua itse leipään? Tai aurinkokuivatun tomaatin paloilla, oliivilla, pähkinöillä tai mausteilla? Jos joku keksii hyvän maustetun version tästä, niin kertokaa ihmeessä.
Voiko tattarihiutaleiden tilalla käyttää muita hiutaleita?
Tattarihiutaleiden tilalla voi käyttää myös muita omaan makuun sopivia hiutaleita. Terveisin, kuluttajaneuvonta.
Kiitos. Näitä todella tarvitaan.