Makea Kauramurotaikina ja happamat pihlajanmarjat sopivat mainiosti yhteen. Poimi kypsät marjat pihlajasta, joka ei ole liikenneväylien keskellä. Suosi mahdollisimman punaisia marjoja (haaleampi oranssi marja on yleensä karvaampi).

Ainekset noin 20 annosta

2-3
rkl
kaakaojauhetta
75
g
tummaa suklaata rouheena
2
dl
pihjalanmarjoja

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan noin puoli tuntia ennen käyttöä tai sulata hyvin varovasti mikroaaltouunissa (n. 30 sek-1 min). Sekoita sulaneeseen taikinaan huolellisesti kaakaojauhe ja rouhittu suklaa.
  2. Poimi kypsät marjat pihlajasta, joka ei ole liikenneväylien keskellä ja jonka marjat ovat mahdollisimman punaisia. Sekoita pehmeään taikinalevyyn 2 dl puhdistettuja pihlajanmarjoja. Sekoita sen verran varovaisesti, että marjat eivät mene mössöksi.
  3. Pyörittele käsin taikinalevystä kaksi paksua pötköä ja jaa kumpikin 10 osaan. Pyörittele palaset palloiksi. Litistä pallot mataliksi cookies-pikkuleiviksi, halkaisija 5-7 cm.
  4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 5-7 min. tai laita pikkuleivät 225-asteisen uunin keskitasolle ja ota uunista lämpö pois. Anna pikkuleipien tällöin olla uunissa 10 min. Muista: Pikkuleipiä paistaessa kannattaa olla tarkkana, että ne eivät pala!

VINKKI: Voit kokeilla ohjetta myös puolukoilla, karpaloilla tai mustamarja-aronian marjoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.