Pihlajanmarja Cookies

Pihlajanmarja Cookies

Makea Murotaikina tai Kauramurotaikina ja happamat pihlajanmarjat sopivat mainiosti yhteen. Poimi kypsät marjat pihlajasta, joka ei ole liikenneväylien keskellä. Suosi mahdollisimman punaisia marjoja (haaleampi oranssi marja on yleensä karvaampi).

noin 20 kpl
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400 g)
tai Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (190 g)
2-3rklkaakaojauhetta
75gtummaa suklaata rouheena
2dlpihjalanmarjoja

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan noin puoli tuntia ennen käyttöä tai sulata hyvin varovasti mikroaaltouunissa (n. 30 sek-1 min). Sekoita sulaneeseen taikinaan huolellisesti kaakaojauhe ja rouhittu suklaa. Poimi kypsät marjat pihlajasta, joka ei ole liikenneväylien keskellä ja jonka marjat ovat mahdollisimman punaisia. Sekoita kumpaankin pehmeään taikinalevyyn 1 dl puhdistettuja pihlajanmarjoja. Sekoita sen verran varovaisesti, että marjat eivät mene mössöksi. Pyörittele käsin taikinalevyistä paksut pötköt ja jaa kumpikin 10 osaan. Pyörittele palaset palloiksi. Litistä pallot mataliksi cookies-pikkuleiviksi, halkaisija 5-7 cm. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 5-7 min. tai laita pikkuleivät 225-asteisen uunin keskitasolle ja ota uunista lämpö pois. Anna pikkuleipien tällöin olla uunissa 10 min. Muista! Pikkuleipiä paistaessa kannattaa olla tarkkana, että ne eivät pala!

VINKKI: Voit kokeilla ohjetta myös puolukoilla, karpaloilla tai mustamarja-aronian marjoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)