Pihlajanmarja Cookies

Pihlajanmarja Cookies
  • Makea Murotaikina tai Kauramurotaikina ja happamat pihlajanmarjat sopivat mainiosti yhteen.
  • Poimi kypsät marjat pihlajasta, joka ei ole liikenneväylien keskellä.
  • Suosi mahdollisimman punaisia marjoja (haaleampi oranssi marja on yleensä karvaampi).
noin 20 kpl
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400 g)
tai Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (190 g)
2-3rklkaakaojauhetta
75gtummaa suklaata rouheena
2dlpihjalanmarjoja

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan noin puoli tuntia ennen käyttöä tai sulata hyvin varovasti mikroaaltouunissa (n. 30 sek-1 min). Sekoita sulaneeseen taikinaan huolellisesti kaakaojauhe ja rouhittu suklaa.

Poimi kypsät marjat pihlajasta, joka ei ole liikenneväylien keskellä ja jonka marjat ovat mahdollisimman punaisia. Sekoita kumpaankin pehmeään taikinalevyyn 1 dl puhdistettuja pihlajanmarjoja. Sekoita sen verran varovaisesti, että marjat eivät mene mössöksi.

Pyörittele käsin taikinalevyistä paksut pötköt ja jaa kumpikin 10 osaan. Pyörittele palaset palloiksi. Litistä pallot mataliksi cookies-pikkuleiviksi, halkaisija 5-7 cm.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 5-7 min. tai laita pikkuleivät 225-asteisen uunin keskitasolle ja ota uunista lämpö pois. Anna pikkuleipien tällöin olla uunissa 10 min. Muista: Pikkuleipiä paistaessa kannattaa olla tarkkana, että ne eivät pala!

VINKKI: Voit kokeilla ohjetta myös puolukoilla, karpaloilla tai mustamarja-aronian marjoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)