Pienet mustikkamuropiiraat vuoissa

Pienet mustikkamuropiiraat vuoissa
  • Kauramurotaikinasta leivot kätevästi pienet herkulliset muropiiraat. Tee pikkuvuokiin, esim. alumiinisiin, niin saat samantyyppisiä itse tehtyjä kuin kaupassa myytävät valmiit marjapiiraat.
  • Koristele halutessasi paiston jälkeen tuorein mustikoin. Mikäli haluat piiraista juhlavia, voit tehdä niille hyytelösokerista kiilteen päälle eli 1½ dl hyytelösokeria + 2 dl vettä.
  • Valmista hyytelösokerikuorrutus kuumentamalla vesi kiehumispisteeseen ja sekoittamalla joukkoon hyytelösokeri. Jatka sekoittamista kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä pari minuuttia.
  • Lusikoi hyytelösokerilientä vähän kerrallaan marjojen päälle. Jos lusikoit liian nopeasti, hyytelöliemi ei ehdi hyytyä. Jatka lusikoimista kunnes kaikki marjat ovat hyytelön peittämiä.
  • Jos hyytelö hyytyy kattilassa ennen kuin ehdit lusikoida kaiken, kuumenna sitä hetki uudelleen.
noin 15 - 20 kpl
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
Vuokiin:
4dlmustikoita (200 g)
Täyte:
1dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1dlsmetanaa (tai rahkaa)
1muna
½dlsokeria
1rklvaniljasokeria

Valmistusohje

Levitä murotaikina pienien folio-piirakkavuokien pohjille ja reunoille. Jaa mustikat vuokiin, mikäli ovat pakasteena, laita ne jäisinä.

Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada mustikoiden päälle piiraisiin.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Nää on todella hyviä, vieraatkin tykkäävät.
Jumalaisen hyvää... =P
tää on tosi nopea ja hyvää..sopii hyvin juhliin=)