Persikka-rahkapiiras kauramurulla

Persikka-rahkapiiras
1 t , josta valmisteluaika 30 min

Someleipurimme Sanna venytti pullataikinan piiraan muotoon, ja lopputuloksena syntyikin oikea kahvipöydän kuningatar. Persikka-rahkapiiras valmistuu nopeasti ja näppärästi Myllyn Paras Pyöreä Pullataikinalla, joka odottaa sinua valmiina kaupan pakastealtaalla.

Pullapohja:
1kplMyllyn Paras Pyöreä Pullataikina
Kauramuruseos:
50gvoita sulatettuna
¾dlsokeria
1 ½dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
1rklMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
1tlvaniljasokeria
Persikka-rahkatäyte:
1prksäilykepersikoita
1kplkananmuna
200gmaitorahkaa
1dlsokeria
1dlmaitoa

Valmistusohje

Pohja:

  1. Ota pullataikina sulamaan huoneenlämpöön noin tunti ennen leivontaa. Voit myös nostaa taikinan jääkaappiin sulamaan jo leivontaa edeltävänä päivänä.

  2. Painele sulanut taikina voideltuun piirasvuokaan.

Kauramuru:

  1. Sulata voi kattilassa.

  2. Sekoita murun muut ainekset sulan voin joukkoon.

Täyte:

  1. Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito kulhossa.

  2. Kuutioi persikat ja laita piirasvuokaan taikinapohjan päälle.

  3. Kaada rahkaseos vuokaan niin, että persikat peittyvät.

  4. Ripottele kauramuruseos piiraan pinnalle.

  5. Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 min.

 

Katso kaikki Someleipureiden reseptit: #someleipurit2020

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2020 Sanna Kalasniemi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Ihana täyte! Mutta sopii mielestäni paremmin muropohjalle.
Haluaisin tehdä itse pohjan piiraaseen. Paljonko siihen tulee nestettä? Toinen kysymys vielä. Kuinka suuri on persikkasäilykepurkki, joka on ohjeessa mainittu?
Itsetehtyyn taikinaan käytetään 2,5 dl nestettä. Pieni persikkapurkki riittää hyvin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Persikkapurkkeja on eri kokoisia, iso vai pieni?
Pieni purkki persikoita. Terveisin, Kuluttajaneuvonta