Myllyn Paras on tuonut markkinoille kätevän kauraisan pizzajauhon. Pussillisesta valmistat pellillisen pizzaa tai muutaman pienemmän pizzan. Helposti muotoiltava taikina on kätevä työstää. Tarvitset pohjaa varten lisäksi vain hiivaa, vettä ja tilkan öljyä.

Ainekset Uunipellillinen annosta

Pizzapohja:
dl
vettä
15
g
tuorehiivaa tai 5-6 g kuivahiivaa
2
rkl
oliiviöljyä
Salsa verde:
4-5
valkosipulinkynttä
2
ruukkua
yrttejä (esim. persiljaa ja basilikaa)
1
rkl
omenaviinietikkaa
¾
dl
oliiviöljyä
2
tl
kapriksia
(3 sardellia)
Lisäksi:
50
g
pepperoniviipaleita
2
palloa mozzarellajuustoa

Ohje

  1. Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota joukkoon tuorehiiva. Mikäli käytät kuivahiivaa, sekoita se pizzajauhon joukkoon ja käytä nesteenä hieman lämpimämpää vettä.
  2. Sekoita kauraisat pizzajauhot nesteeseen ja vaivaa joukkoon oliiviöljy.
  3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 45 minuuttia.
  4. Kaulitse taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  5. Valmista salsa verde.
  6. Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne yrttien kanssa tehosekoittimeen tai pieneen kulhoon.
  7. Lisää joukkoon omenaviinietikka, oliiviöljy, kaprikset (ja sardellit). Hienonna kastikkeeksi.
  8. Levitä salsa verde pizzapohjalle.
  9. Laita päälle pepperoniviipaleita ja murenna päälle mozzarellaa.
  10.  Paista 250 asteessa keskiritilätasolla 12-15 minuuttia.
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.