Pellillinen Hunajaista Neljän Viljan Omenatorttua

Pellillinen Hunajaista Neljän Viljan Omenatorttua
uunipellillinen, 20-25 palaa
4dlMyllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlsoodaa
1rkljauhettua kardemummaa
3dlsokeria (josta 1 dl voi olla hunajaa)
4kananmunaa
3dlpiimää tai jogurttia
1dlvoi- tai margariinisulaa (100 g)
Päälle:
n.10pientä omenaa (isoja vähemmän)
Muruseos:
1dlvoi- tai margariinisulaa (100 g)
2dlhunajaa
5dlMyllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita (joista puolet voi olla vaihteluna kookoshiutaleita tai mantelirouhetta)

Valmistusohje

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää munat, piimä ja sula rasva. Sekoita tasaiseksi ja kaada se voidellulle hiutaleilla leivitetylle leivinpaperille isolle uunipellille. Lohko omenat tortun päälle kauniisti. Kuumenna muruseosta varten rasva ja hunaja sulaksi. Ota pois liedeltä tai mikrosta ja lisää siihen hiutaleet. Ripottele seos tortun pinnalle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min. Jaa hieman jäähtyneinä neliöiksi. Puolittamalla ainekset saat pyöreän piirakan (n. 30 cm).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Maukas piirakka. Suosikkiohjeeni!
Tosi hyvää :) Sovelsin ohjetta eli vähensin sokerin 2 dl. Ja päälle muruseokseen laitoin 1 dl hunajaa ja 1 dl sokeria. Myös kanelia omenapiirakka mielestäni kaipaa.