Pashapullat

- Katso video ohjeen alta, kuinka Arja Elina Laine valmistaa pashapullia.
1 | annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa | |
Täyte: | ||
3 | tlk | sitruunarahkaa (600 g) |
⅓ | tl | inkivääriä |
1 | dl | mantelirouhetta |
1 | dl | (kulta)rusinoita |
1 | dl | kuivattuja pieniä papaijan/mangon paloja (+ rommia) |
3 | munaa | |
Koristeeksi: | ||
pääsiäisrakeita |
Valmistusohje
-
Valmista ensin 3 dl annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli kohonnut taikina isoksi levyksi 40 x 40 cm ja leikkaa se 4 x 4 ruudukoksi eli 16 neliöksi (yksi neliö on aina 10 x 10 cm).
-
Painele taikinaneliöt silikonisiin tai tukeviin paperi- tai foliomuffinimuotteihin tai muffinipellin (voitele) koloihin. Vuoraa kolojen reunat ja pohjat niin, että muodostuu tyhjiä kuppeja.
-
Anna pullakuppien kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (noin tunnin ajan).
-
Sekoita täytteen aineet keskenään. Voitele pullien reunat munalla. Laita jokaiseen syvennykseen täyteseosta.
-
Paista 210-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi. Koristele pullat pääsiäisrakeilla ennen tarjoilua.
Kommentoi reseptiä