Pashapullat

Pashapullat

Katso video ohjeen alta, kuinka Arja Elina Laine valmistaa pashapullia.

(Voit tehdä samoin itse tehdystä pullataikinasta alla olevan ohjeen mukaan.) 

16 kpl
1annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
Täyte:
3tlksitruunarahkaa (600 g)
tlinkivääriä
1dlmantelirouhetta
1dl(kulta)rusinoita
1dlkuivattuja pieniä papaijan/mangon paloja (+ rommia)
3munaa
Koristeeksi:
pääsiäisrakeita

Valmistusohje

Valmista ensin 3 dl annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli kohonnut taikina isoksi levyksi 40 x 40 cm ja leikkaa se 4 x 4 ruudukoksi eli 16 neliöksi (yksi neliö on aina 10 x 10 cm).   Painele taikinaneliöt silikonisiin tai tukeviin paperi- tai foliomuffinimuotteihin tai muffinipellin (voitele) koloihin. Vuoraa kolojen reunat ja pohjat niin, että muodostuu tyhjiä kuppeja. Anna pullakuppien kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (noin tunnin ajan). Sekoita täytteen aineet keskenään. Voitele pullien reunat munalla. Laita jokaiseen syvennykseen täyteseosta. Paista 210-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi. Koristele pullat pääsiäisrakeilla ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Videolla täytteeseen laitetaan kaksi kananmunaa? Ohjeessa sitä ei kuitenkaan ole?
Kiitos palautteesta, kananmunien määrä on tarkistettu. Niitä kuuluu reseptiin kolme. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
NAMI,NAM! Näyttäväi herkullisilta! Pakko kokeilla pääsiäisenä.
Tuo 3 tlk sitruunarahkaa on tuohon määrään pullia liikaa, kaksi rittää.