Parsa-saksanpähkinätaskut

Parsa-saksanpähkinätaskut

Myllyn Paras Voitaikinatasku on ensiluokkaisesta voitaikinasta valmiiksi muotoiltu taskumallinen leivonnainen, pakkauksessa on 10 taikinataskua. Taskuja on helppo valmistaa: Levitä jäiset taskut pellille leivinpaperin päälle erikseen sulamaan uunin lämpenemisen ajaksi, voitele ja paista sellaisenaan. Taskut täytetään vasta paistamisen jälkeen, muista avata taskut varovasti niin, että taitereuna jää kiinni. Taskuihin sopii sekä suolainen että makea täyte, katso resepti-ideoita. Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Anu Korhonen.

10 kpl
10kplMyllyn Paras Voitaikinataskuja
munaa
kurpitsansiemeniä
Täyte:
500gvihreitä parsoja
1dlranskankermaa
120gpiparjuurituorejuustoa
½tlsuolaa
tlvalkopippuria
10retiisiä
130gsaksanpähkinöitä
n.½dlhunajaa
1rkutuoretta rakuunaa

Valmistusohje

Levitä jäiset taskut pellille leivinpaperin päälle erikseen sulamaan uunin lämpenemisen ajaksi. Voitele taskut munalla, ripottele halutessasi pinnalle koristeeksi kurpitsansiemeniä. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 min kauniin värisiksi.  Anna jäähtyä hetki (5 min) ennen täyttämistä. Valmista parsamousse. Huuhdo parsat ja poista puumaisin tyviosa. Paloittele parsat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Poista nopeammin kypsyvät nuput vedestä 2–3 min kuluttua. Keitä muuten varsia 5–6 minuuttia. Kaada lävikköön valumaan, huuhdo nopeasti kylmällä vedellä. Soseuta sauvasekoittimella jäähtyneet parsojen varsipalat, lisää ranskankerma ja piparjuurituorejuusto, mausta suolalla ja valkopippurilla. Avaa taskut ja täytä ne parsamoussella. Laita moussen päälle parsanuppuja, ohuita retiisiviipaleita, hunajaan kastettuja saksanpähkinöitä ja tuoreita yrtinoksia. Taita kansi takaisin päälle.

VINKKI: Voit paistaa taskuja vaikka vain kaksi kerrallaan. Täytettä tarvitaan tällöin pienempi määrä. Jos vihreää parsaa ei ole saatavilla, voit käyttää mousseen vihreitä parsakaalinkukintoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)