Parsa-saksanpähkinätaskut

Parsa-saksanpähkinätaskut
  • Taskuihin sopii sekä suolainen että makea täyte, katso resepti-ideoita ja valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Anu Korhonen.
10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
munaa
kurpitsansiemeniä
Täyte:
500gvihreitä parsoja
1dlranskankermaa
120gpiparjuurituorejuustoa
½tlsuolaa
tlvalkopippuria
10retiisiä
130gsaksanpähkinöitä
n.½dlhunajaa
1rkutuoretta rakuunaa

Valmistusohje

Valmista ensiksi voitaikinataskut:

Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle.

Voitele taskut munalla ja ripottele halutessasi pinnalle koristeeksi kurpitsansiemeniä. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä hetki (n. 5 min) ennen täyttämistä.

Valmista parsamousse:

Huuhdo parsat ja poista puumaisin tyviosa. Paloittele parsat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Poista nopeammin kypsyvät nuput vedestä 2–3 min kuluttua. Keitä muuten varsia 5–6 minuuttia. Kaada lävikköön valumaan, huuhdo nopeasti kylmällä vedellä. Soseuta sauvasekoittimella jäähtyneet parsojen varsipalat, lisää ranskankerma ja piparjuurituorejuusto, mausta suolalla ja valkopippurilla.

Täytä taskut parsamoussella. Laita moussen päälle parsanuppuja, ohuita retiisiviipaleita, hunajaan kastettuja saksanpähkinöitä ja tuoreita yrtinoksia. Taita kansi takaisin päälle.

VINKKI: Jos vihreää parsaa ei ole saatavilla, voit käyttää mousseen vihreitä parsakaalinkukintoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)