Mahtava välipala, miksei kevyt lounaskin. Korealaiset laittavat lettuihinsa – pajeon - mereneläviä ja tähänkin voit paistaa kylkeen muutamat jättikatkaravut. Tarvittavan rapsakkuuden lettuihin takaa jauhosekoitukseen lisätty maissitärkkelys ja jääkylmä vesi. Kastikkeen voimallisin elementti on jymäkkä maustetahna, gochujang, jota löytyy nykyään perusmarkettienkin hyllyiltä.
Ainekset 4 kpl annosta
Ohje
-
Sekoita lettujauhot, vesi, valkosipuli, maizena ja suola. Sauvasekoitin hoitaa tehtävän sekunneissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.
-
Leikkaa kevätsipulit pituussuunnassa puoliksi ja pätki sopivan kokoisiksi paloiksi (niin että ne sopivat lettujen päälle).
-
Lämmitä kasvisöljy pannulla. Kaada pannulle taikinaa ja asettele päälle viipaloitua kevätsipulia. Paista 3-4 minuuttia, käännä ja paista toista puolta 3-4 minuuttia, kunnes lettujen pinta on kauniin ruskea ja rapea. Toista, kunnes kaikki taikina on käytetty. Pidä valmiit letut lämpiminä 100-asteisessa uunissa.
-
Sekoita kastikeainekset yhteen.
-
Koristele letut paahdetuilla seesaminsiemenillä ja chilillä. Tarjoa gochujang-kastikkeen ja paistettujen jättikatkarapujen kera.
Kommentteja ja keskustelua