Pajeon (Korealaiset letut)

Pajeon (Korealaiset letut)
1 t , josta valmisteluaika 15 min

Mahtava välipala, miksei kevyt lounaskin. Korealaiset laittavat lettuihinsa – pajeon - mereneläviä ja tähänkin voit paistaa kylkeen muutamat jättikatkaravut. Tarvittavan rapsakkuuden lettuihin takaa jauhosekoitukseen lisätty maissitärkkelys ja jääkylmä vesi. Kastikkeen voimallisin elementti on jymäkkä maustetahna, gochujang, jota löytyy nykyään perusmarkettienkin hyllyiltä.

4 kpl
1psMyllyn Paras Pinaattilettujauhoja
6dljääkylmää vettä
1valkosipulinkynsi murskattuna ja hienonnettuna
1rklmaizenaa
1tlsuolaa
1nippu kevätsipulia
kasvisöljyä paistamiseen
Gochujang-kastike:
4rklriisietikkaa
4rklsoijakastiketta
4rklvettä
1rklseesamiöljyä
1tlpaahdettuja seesaminsiemeniä
1rklgochujang-chilitahnaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
ripaussokeria
Lisukkeeksi:
paahdettuja seesaminsiemeniä
1kplpunainen chili pilkottuna
paistettuja jättikatkarapuja

Valmistusohje

  1.  Sekoita lettujauhot, vesi, valkosipuli, maizena ja suola. Sauvasekoitin hoitaa tehtävän sekunneissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.

  2. Leikkaa kevätsipulit pituussuunnassa puoliksi ja pätki sopivan kokoisiksi paloiksi (niin että ne sopivat lettujen päälle).

  3. Lämmitä kasvisöljy pannulla. Kaada pannulle taikinaa ja asettele päälle viipaloitua kevätsipulia. Paista 3-4 minuuttia, käännä ja paista toista puolta 3-4 minuuttia, kunnes lettujen pinta on kauniin ruskea ja rapea. Toista, kunnes kaikki taikina on käytetty. Pidä valmiit letut lämpiminä 100-asteisessa uunissa.

  4.  Sekoita kastikeainekset yhteen.

  5.  Koristele letut paahdetuilla seesaminsiemenillä ja chilillä. Tarjoa gochujang-kastikkeen ja paistettujen jättikatkarapujen kera.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)