Joulun aikaan on hyvä pitää huolta, että pakastin on ladattu täyteen lehtevää, mehevää ja rapeaa Myllyn Paras Torttutaikinaa – ihan vaan siltä varalta, että akuutti herkkuhimo iskee. Tänä jouluna ei kuitenkaan tyydytä vain luumuhillolla täytettyyn tähtitorttuun vaan leivotaan Annin uunissa ohjeella veden kielelle nostavia kukkatorttuja päärynällä ja sinihomejuustolla. Nämä suolaiset joulutorttukukat ovat täydellinen tarjottava vaikkapa pikkujouluihin, iltapalaksi tai joulun välipäivien suupalaksi. Kuuman glögin kanssa tietenkin!

Myllyn Paras Torttutaikina on leivottu kasvipohjaisella margariinilla ilman kananmunia, joten se sopii täydellisesti myös vegaaniseen ruokavalioon. Lehtevät taikinalevyt ovat sulatusta vaille valmiita leivontaan, jotta voit nauttia vaivattomasti ja nopeasti itse tehtyjä herkkuja niin makeaan kuin suolaiseen nälkään.

Jos etsit uutta täytettä torttuusi, tämä Annin resepti on kuin tehty sinulle! Ota ohje testiin alta.

Ainekset 10 annosta

Pohja
Täyte
1
dl
päärynähilloa (tai viikunahilloa)
1
päärynä
50
g
murustettua sinihomejuustoa
muutama saksanpähkinä
2
oksaa timjamin lehtiä
oliiviöljyä

Ohje

  1. Ota torttutaikina sulamaan sulamaan. Taikina sulaa noin 15 minuutissa huoneenlämmössä. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.  
  3. Ota torttutaikinasta muotilla (tai juomalasilla) ympyröitä. Vedä neljä viiltoa taikina-ympyröihin ja taittele ne sisään ja paina yhteen. Jätä keskelle hieman tilaa täytteelle. 
  4. Nosta lusikalla hilloa pohjalle, asettele pieni päärynäviipale hillon päälle ja ripottele juustoa seuraavaksi. Lisää lopuksi pähkinää muruna päälle. 
  5. Voitele tortun reunat.  
  6. Paista torttuja uunissa noin 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä.
  7. Viimeistele tortut oliiviöljyllä ja timjamilla. 
  8. Tarjoile tortut lämpimänä glögin kanssa.
Resepti:
@anninuunissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.