Omenaiset toffeeviinerit

Omenaiset-toffeeviinerit
45 min, josta valmisteluaika 30 min
15 kpl
1pktMyllyn Paras Wienertaikinalevyä
Täyte:
1 ½dlfariinisokeria
1 ½dlkuohukermaa
200gomenoita
¾tlkanelia
¾rklperunajauhoja
Voiteluun:
1muna

Valmistusohje

  1. Aloita täytteestä. Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan. Anna kiehua, kunnes seos sakeutuu kinuskimaiseksi (lämpötila 110 astetta).
  2. Leikkaa kinuskin kiehuessa omenat pieniksi kuutioiksi. Suomalaisia ohutkuorisia omenoita ei tarvitse kuoria. Sekoita omenakuutioiden joukkoon kaneli ja perunajauhot.
  3. Lisää omenaseos valmiin kinuskin joukkoon. Kuumenna uudelleen koko ajan huolellisesti pohjaa myöten sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja muuttuu kiisselimäiseksi. Ota heti liedeltä ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Täytteen voi tehdä tähän pisteeseen myös edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.
  4. Ota täytteen jäähtyessä wienertaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön. Leivottavuuden varmistamiseksi on suositeltavaa, että aloitat leipomisen heti, kun levyt ovat sulaneet ja vielä viileitä.
  5. Ohenna jokaista levyä pituussuunnassa kaulien, jotta saat levystä kolme neliötä. Leikkaa neliöt taikinapyörällä tai veitsellä.
  6. Laita lusikallinen täytettä jokaisen taikinaneliön kolmion muotoiselle puoliskolle. Voitele täytteen viereiset reunat kananmunalla. Taita päälle toinen puolisko siten, että muodostuu kolmio. Painele reunat haarukalla tiiviisti yhteen. Voitele pinta.
  7. Paista leivinpaperilla vuoratulla pellillä 200 asteessa 10-13 minuuttia, kunnes pinta on paistunut kauniin ruskeaksi.
Resepti:
Kinuskikissa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)