Ihanat omenaleivokset valmistuvat helposti Myllyn Paras Voitaikinasta ja satokaudessa olevista omenoista. Nämä näyttävät leivokset valmistuvat helposti, nopeasti ja pienellä tiskimäärällä. Pohjana toimii taiteltu ja paistettu voitaikina. Täyte valmistuu voissa ja sokerissa paistetuista omenoista sekä vaniljaisesta kermavaahdosta. Voitaikinapohjat voi paistaa jo hyvissä ajoin ennen leivosten kasaamista.

Ainekset 10 annosta

Pohja:
1
kananmuna
Kaneli-omenatäyte:
2
omenaa
2
rkl
voita
2/3
dl
sokeria
2
tl
kanelia
Kermavaahto:
2
dl
vispikermaa
2
tl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria tai vaniljatahnaa

Ohje

  1. Sulata Myllyn Paras Voitaikina paketin ohjeen mukaisesti. Leikkaa jokainen levy kahdeksi neliöksi.
  2. Taita jokaisen neliön kulmat keskelle ja paina kunnolla kiinni, jotta kulmat pysyvät paiston aikana mahdollisimman hyvin kiinni.
  3. Riko kananmuna lasissa ja voitele voitaikinasta tehdyt leivospohjat kananmunalla pullasutia apuna käyttäen.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia, tai kunnes leivokset ovat kypsiä.
  5. Kuori paiston aikana omenat ja poista niistä siemenkodat. Pilko omenat pieniksi paloiksi.
  6. Sulata paistinpannulla voi ja lisää joukkoon pilkotut omenat. Paista omenoita muutamien minuuttien ajan. Lisää lopuksi joukkoon sokeri ja kaneli. Sekoittele hetki ja käännä levy pienelle tai kokonaan pois. Laita kansi paistinpannun päälle ja anna omenoiden hautua hetken aikaa.
  7. Vatkaa kermavaahdoksi yhdessä sokerin ja vaniljasokerin tai -tahnan kanssa. Ota kypsät leivospohjat pois uunista ja anna niiden jäähtyä ennen leivosten kasaamista.
  8. Lusikoi jäähtyneiden leivospohjien päälle kaneli-omenaseosta. Pursota tai lusikoi päälle kermavaahtoa, ja lusikoi vielä hieman lisää kaneli-omenaseosta kermavaahdon päälle. Nämä omenaleivokset ovat parhaimmillaan heti valmistamisen jälkeen.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.