Nopea äyriäisrisotto

25 min, josta valmisteluaika 15 min
noin 4:lle
n.5 | dl | kalalientä tai vettä + 1 kalaliemikuutio |
1 | iso sipuli renkaina | |
2 | porkkanaa ohuina viipaleina tai suikaleina (tai pakasteena 200 g) | |
n.½ | tl | sitruunapippuria |
3 | valkosipulinkynttä | |
½-1 | tl | suolaa |
3 | dl | Myllyn Paras Pikariisiä |
1 | tlk | simpukoita tai muita äyriäisiä |
n.250 | g | katkarapuja |
1 | rkl | kuivattua tilliä (tai ½ dl tuoretta) |
Valmistusohje
-
Kiehauta kalaliemi tai vesi ja liemikuutio. Lisää sipulirenkaat, ohuet porkkanaviipaleet, pippurit, pilkotut valkosipulinkynnet ja suola sekä pikariisi. Anna kiehahtaa.
-
Kypsennä risottoa kiehahtamisen jälkeen välillä sekoittaen 8 minuuttia niin, että neste imeytyy riiseihin. Lisää lopuksi simpukat ja katkaravut. Mausta tillillä.
Kommentoi reseptiä