Mustikkapiirakka sitruunatahnalla ja kookoksella

Mustikkapiirakka on suomalaisten suurta herkkua!
Katso suosituin mustikkapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoita.

Mustikkapiirakka sitruunatahnalla ja kookoksella

Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Anu Korhonen.

piirakkavuoallinen, halkaisija 26-28 cm
Pohja:
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
Täyte:
1dllemon curdia eli sitruunatahnaa
4-5dlmustikoita (250 g)
2dlkookosmaidon kermaosaa
2munaa
1-3rklsokeria
1dlkookoshiutaleita

Valmistusohje

Levitä sulanut pakastetaikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle sitruunatahnakerros ja sen päälle mustikat (pakastemustikat jäisinä). Kookoskermaksi sopii 4 dl:n kookosmaitotölkin yläreunan paksumpi kookoskermaosa, lusikoi se käyttöön tai osta erikseen kookoskermaa. Sekoita kermaan munat, vähän sokeria ja kookoshiutaleet. Kaada seos mustikoiden päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min.

VINKKI: Mikäli haluat enemmän hapokkuutta piirakkaan, lisää hieman musta- tai valkoherukoita. Onnistuu myös puolukoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Leivoin piirakkaa ensimmäisen kerran eilen illalla ja tänään sitten syötiin vaniljakastikkeen kanssa ja kyllä olikin hyvää! Ohje jää pysyvään käyttöön. Laitoin täytteeseen 1,5 rkl sokeria, joka olikin juuri sopiva määrä, koska sitruunatahnasta tulee lisää makeutta. Piirakassa maistui sopivasti sitruunatahna ja kookos. Uunissa oli tasan 40 minuuttia, joka oli juuri sopiva aika meidän uurnille. Suosittelen piirakkaa!
Mitä on tuo kookosmaidon kermaosa? Voiko tuon korvata millä?
Kookosmaitotölkin yläosassa on paksumpi kookosmaidon kermaosa. Sen voi korvata tavallisella kermalla. Silloin maku on tietenkin erilainen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta