Suomalainen elokuu on tunnettu marjasadostaan, mistä innostuneena #Someleipurit2022 Anniina Hyvärinen (@miunkeittiossa) pyöräytti herkullisen lettukakun. Lettukakut ovat Anniinalle tuttu leivonnainen ja tämä mustikalla sekä vaniljalla viimeistelty luomus sopii hyvin esimerkiksi perinteisen mustikkapiirakan tilalle.

"Mielestäni mustikka on ihanan makuinen marja, ja lähes kaikkien makuun. Sitä saa helposti lähimetsästä itse kerättynä ja se sopii moneen. Siksi mustikkaa tuleekin käytettyä paljon leivonnassa!"

Ainekset 10 annosta

Lättytaikina:
12
dl
vettä tai maitoa
2
kananmunaa
Täyte
4
dl
kermavaahtoa
2
tl
vaniljasokeria
4
rkl
tomusokeria
2
rkl
vaniljakreemijauhetta
1
prk
kuningatar-rahkaa
4
dl
mustikoita

Ohje

Lättytaikina:

  1. Sekoita jauhot, kananmuna ja vesi tai maito yhteen. Anna taikinan turvota hetki.
  2. Paista letut pannulla kauniin ruskeiksi ja anna jäähtyä kokonaan.

Täyte:

  1. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.
  2. Lisää kreemijauhe, rahka sekä hiukan murskatut mustikat ja sekoita.
  3. Kokoa kakku laittamalla pohjalle lettu ja päälle ohut kerros mustikkatäytettä.
  4. Toista kerroksia, kunnes kakku on valmis.
  5. Koristele haluamallasi tavalla.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2022 Anniina Hyvärinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.