Ainekset n. 20 kpl kutakin makua, 60 annosta

Maapähkinä-kauracookiet:
2
dl
maapähkinävoita
2
dl
maapähkinöitä rouhittuna
Kahden suklaan cookiet:
100
g
tummaa rouhittua suklaata
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
100
g
valkosuklaata sulatettuna
100
g
kirsikka- tai karpalohilloa
Suolapähkinä-toffeecookiet:
175
g
Tsinuski-toffeeta
2
dl
suolapähkinöitä rouhittuna

Ohje

  1. Ota taikinalevyt sulamaan erilleen 15 min ennen käyttöä. Saadaksesi suklaista taikinaa, sekoita sulaneen kauramurotaikinan joukkoon rouhittu suklaa ja kaakaojauhe. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.

  2. Kauli taikina n. 2-3 mm vahvuisiksi levyiksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle tai kauli leivinpaperin päällä. Ota pyöreällä muotilla taikinasta pieniä keksejä. Voit tehdä pienen kurkistusreiän esim. omenaporalla joka toiseen keksiin.

  3. Paista keksit 200-asteisen uunin keskitasolla 5–7 min ajan. Jos reiät ovat menneet umpeen, avaa ne välittömästi kuumana. Päällystä puolet kekseistä haluamillasi täytteillä. Nosta reiälliset keksit päälle kansiksi.

  4. Jos teet suolapähkinä-toffeetäytteen, sulata yksi karkki keksin päällä mikrossa miedolla teholla. Ripottele sulan karkin päälle heti suolapähkinöit'ä ja nosta toinen keksi kanneksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.