Mexicana-taskut

Mexicana-taskut
10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
munaa
Emmental-juustoraastetta
chilirouhetta
Täyte:
400gjauhelihaa
2sipulia
dltaco- tai texmex-maustekastiketta
1tlsuolaa
1rsminitomaatteja (esim. pun. + kelt.)
1rkubasilikaa tai salaattia
1tlkkermaviiliä

Valmistusohje

Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle. Voitele taskut munalla ja ripottele päälle juustoraastetta ja chiliä.

Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina.

Täyte: Taskujen kypsyessä paista jauheliha ja silputtu sipuli pannulla, mausta maustekastikkeella ja suolalla vahvanmakuiseksi. Viipaloi tomaatit. Levitä lämpimien taskujen väliin jauhelihaseosta, tomaattiviipaleita, basilikaa ja kermaviiliä. Taita kansi takaisin päälle.

VINKKI: Kokeile jauhelihan tilalla broilerisuikaleita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Vaikuttaa suolaiselta. Vahva ja mausteinen (valmiiksi suolainen) kastike ja vielä lisää suolaa! Itse jättäisin suolan pois.
Hyvän tuntunen resepti. Täytyy testata.