Meksikolainen suklaatorttu rommivaahdolla

Meksikolainen suklaatorttu rommivaahdolla

Meksikossa rakastetaan resepteissä ja ruoissa rentoa menoa ja helppoutta.

Tämä suklaatorttu on tavallista suklaatorttua mausteisempi ja tulisempi, mutta muuten se on helppo valmistaa.

Käytä torttuun mieluiten tummaa suklaata, jonka kaakaopitoisuus on yli 50 %.

Mikäli pidät pehmeämmästä suklaatäytteestä, ota piirakka jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua.

1 piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-28 cm
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Voiteluun:
voita tai margariinia
Täyte:
3dlkuohukermaa
2kanelitankoa tai ½ tl kanelia
½tljauhettua muskottipähkinää
tlcayennepippuria
1dlsokeria
300gtummaa suklaata (n. 50 %)
Rommivaahto:
2dlkuohukermaa
½dlsokeria
1tlrommia
Lisäksi:
30gtummaa suklaata

Valmistusohje

Ota pakastetaikina sulamaan. Voitele pyöreä piirakkavuoka kauttaaltaan. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Ota vuokaa isompi pala alumiinifoliota, voitele se öljyllä. Paine folio taikinan päälle vuokaan niin, että taikinareunat jäävät ylös. Täytä vuoka kuivatuilla herneillä, riisi- tai ohrasuurimoilla. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia. Kaada kuivat täytteet pois ja irrota folio varovaisesti, jatka paistamista 5–7 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Täytettä varten mittaa kerma pinnoitettuun kattilaan. Lisää siihen kanelitangot tai kaneli, muskottipähkinä ja cayennepippuri. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, siirrä kattila sivulle ja laita samalle liedelle paistinpannu. Mittaa siihen sokeri ja anna sokerin sulaa kullanruskeaksi miedolla lämmöllä. Kaada kuuma sokeri varovasti kermaan sekoittaen teräsvispilällä. Siirrä kattila liedelle ja jatka sekoittamista niin, että paahtunut sokeri on sulanut kerman joukkoon. Ota liesi pois päältä. Poimi kanelitangot pois seoksesta. Pilko suklaa ja lisää palat kattilaan, anna niiden sulaa noin minuutti kuumassa nesteessä, sekoita sen jälkeen tasaiseksi paksuksi seokseksi. Kaada täyte jäähtyneelle piirakkapohjalle.

Laita suklaatorttu jääkaappiin tekeytymään noin 2 tunniksi.

Vatkaa ennen tarjoilua kerma ja sokeri vaahdoksi. Mausta vaahto rommilla. Koristele torttu kermapursokkein. Laita loppu kerma erikseen pieneen astiaan. Tarjoile rommikerma tortun kanssa. Rouhi vielä lopuksi muutama pala suklaata karkeaksi rouheeksi ja ripottele rouhetta tortun päälle. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)