Ainekset piirakkavuoallinen annosta

Pohja:
75
g
sulatettua voita
2
dl
piimää
1
muna
1
dl
fariinisokeria
1
dl
siirappia
½
tl
kanelia
½
tl
neilikkaa
1
tl
soodaa
Täyte:
3
dl
mustikoita
2
dl
kermaviiliä
½
dl
sokeria
1
muna
2
tl
vaniljasokeria
Leivitykseen:

Ohje

  1. Sulata rasva, lisää piimä, muna, sokeri ja siirappi. Lisää sämpyläjauhot, joihin on sekoitettu mausteet ja sooda. Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle. Kaada päälle mustikat. Sekoita päällyksen aineet keskenään ja kaada seos marjojen päälle.

  2. Paista 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Mikäli piirakkavuoka on pienehkö halkaisijaltaan, paista kauemmin, jotta paksumpikin piirakka ehtii kypsyä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.