Maukkaat vanilja-mantelikierteet

Maukkaat vanilja-mantelikierteet
12-18 kpl
Pullataikina:
3dlmaitoa
30ghiivaa
1tlsuolaa
1dlsokeria
2tlkardemummaa
1muna
8-9dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
75gvoita tai margariinia
Täyte:
100gtuorejuustoa, esim. vanilja
1-2dlmantelirouhetta tai -lastuja
½dlsokeria
Päälle:
munaa voiteluun
raesokeria
mantelirouhetta

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina isoksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa ohuelti taikinalevylle, ripottele pinnalle melko runsaasti mantelirouhetta tai -lastuja sekä sokeria. Kääri taikinalevy reunasta rullalle, nipistä saumakohta rullan alle ja leikkaa rulla viipaleiksi. Laita viipaleet kumolleen paperisiin muotteihin. Anna pullien kohota uudelleen n. 30 min peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele pullat munalla, ripottele pinnalle mantelirouhetta tai -lastuja. Paista 210-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hyvä resepti, kiitokset! Tuorejuustoa laitoin tuplasti ja se toimi ok myös.