Mansikan makeus ja raparperin kirpeys sopivat hyvin yhteen. Leivo pullataikina isoksi levyksi, ja tee siitä neliöpullia, joiden kohonneisiin koloihin laitetaan täyte.

Ainekset 1 pullataikinalevy uunipellille/16 neliöpullaa annosta

3
dl
maitoa
30
g
hiivaa
1
tl
suolaa
1
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
muna
75
g
voita tai margariinia
Täyte:
Raparperi-mansikkahillo:
300
g
raparperia
300
g
mansikoita
5
dl
hillosokeria
Pinnalle:
munaa voiteluun
mantelilastuja
raesokeria

Ohje

  1. Valmista ensin hillo. Puhdista ja pilko raparperit ja mansikat kattilaan, lisää hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta ainekset mehustuvat. Poista kansi ja keitä vielä noin 10 min. Anna jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Annoksesta tulee noin 6 dl hilloa.

  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

  3. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Levitä kohonnut pullataikina isoksi levyksi uunipellille leivinpaperille. Anna kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa, esimerkiksi keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (noin ½ tuntia).

  4. Leikkaa pullataikina taikinapyörällä 4 x 4 neliöruudukoksi. Laita jokaisen kohonneen pullaneliön keskustaan syvennys jauhoihin kastetulla juomalasilla tai sormin. Voitele kauttaltaan munalla. Laita syvennykseen raparperihilloa. Ripottele reunoille halutessasi mantelilastuja ja raesokeria.

  5. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi. Jäähdyttyään pullat voi taitella irti toisistaan ruudukkoa myöden. 

VINKKI: Mikäli haluat pulliin kauniimmat paistopintareunat, irrota pullaneliöt toisistaan ennen kohotusta eli tee pullat kahdelle pellille. Pullalevy leikataan siis neliöiksi tässä tapauksessa jo ennen kohotusta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Ulla-Maija Hänninen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.