Raikas hedelmätorttu on leivottu maistuvaan kauramurotaikinaan. Murotaikinassa oleva kaura ja tortun päälle tulevat hedelmät ja antavat tortulle kuitua. Käyttämällä täytteeksi tuoresosetta, esim. vauvan ruokaa tai itse hedelmistä soseutettua survosta, saat tortusta vielä raikkaamman.

Ainekset piirakkavuoallinen (halkaisija n. 28 cm) noin 10 annosta

Kauramurotaikinapohja:
Kypsälle Kauramurotaikinapohjalle:
1-2
dl
mango-, persikka- tai hedelmämehua
1-2
dl
mango- tai persikkasosetta
Päälle:
1
tlk
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tlk
maitorahkaa
2
mangoa
n.4
persikkaa
(n.2
dl
vadelmia tai kirsikoita)
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Sulata taikina paketin ohjeen mukaan. Painele taikinaa sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 28 cm) tai jaa sulanut taikinalevy 16 osaan ja painele taikinapalat folio-leivosvuokien pohjille ja reunoille, saat yhteensä 16 kpl leivospohjia.
  2. Paista pohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 minuuttia, leivospohjia hieman lyhyemmän aikaa. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohja(t).
  3. Valmista täyte. Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike vaahdoksi, mausta sokereilla ja lisää rahka. Kostuta torttu- tai leivospohjat hyvin. Levitä päälle sose ja sen päälle rahkaseos. Koristele kauniisti hedelmillä ja tuorein yrtein.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.