Mango-Persikkatorttu tai -leivokset

Mango-Persikkatorttu tai -leivokset

Pieni makean hetki on paikallaan terveellisessäkin ruokavaliossa. Hyvää ei tarvitse syödä paljon. Raikas hedelmätorttu on leivottu maistuvaan kauramurotaikinaan. Murotaikinassa oleva kaura ja tortun päälle tulevat hedelmät ja antavat tortulle kuitua. Käyttämällä täytteeksi tuoresosetta, esim. vauvan ruokaa tai itse hedelmistä soseutettua survosta, saat tortusta vielä raikkaamman.

piirakkavuoallinen (halkaisija n. 28 cm) tai 16 leivosta
Kauramurotaikinapohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
Kypsälle Kauramurotaikinapohjalle:
1-2dlmango-, persikka- tai hedelmämehua
1-2dlmango- tai persikkasosetta
Päälle:
1tlkvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2rklsokeria
1tlvaniljasokeria
1tlkmaitorahkaa
2mangoa
n.4persikkaa
(n.2dlvadelmia tai kirsikoita)
sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Sulata taikina paketin ohjeen mukaan. Painele taikinaa sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 28 cm) tai jaa kumpikin sulanut taikinalevy kahdeksaan osaan ja painele taikinapalat folio-leivosvuokien pohjille ja reunoille, saat yhteensä 16 kpl leivospohjia. Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 minuuttia, leivospohjia hieman lyhyemmän aikaa. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohja(t). Valmista täyte. Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike vaahdoksi, mausta sokereilla ja lisää rahka. Kostuta torttu- tai leivospohjat hyvin. Levitä päälle sose ja sen päälle rahkaseos. Koristele kauniisti hedelmillä ja tuorein yrtein.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)