Makaronilaatikko on ihana perinne ruoka, joka maistuu kaikille. Arjessa kiire kuitenkin painaa päälle ja aina makaronilaatikon pitkä paistoaika ei sovi aikatauluihin. Tähän makaronilaatikkoon et edes tarvitse uunia. Helppoa ja nopeaa!

Ainekset 8–10 annosta

700
g
sika-nauta jauhelihaa
1
purjo
1
rku
DeliVerde-lehtipersiljaa
150
g
juustoraastetta
50
g
voita
suolaa
mustapippuria

Ohje

  1. Keitä makaroni paketin ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna paistinpannu savuavaksi ja lisää jauheliha pannuun. Jos sinulla on hyvä pannu öljyä ei tarvitse lisätä. Puolita purjo ja huuhtele se hyvin. Leikkaa koko purjo, myös vihreä osa ohuiksi viipaleiksi.

  2. Lisää purjo ruskistuneen jauhelihan joukkoon mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna lehtipersilja. Valuta pasta lävikössä ja laita takaisin kattilaan. Pastaan saa jäädä hiukan keitinvettä ja pasta saa jäädä hiukan napakaksi.

  3. Sekoita joukkoon jauheliha, lehtipersilja ja puolet juustosta sekä voi. Mausta vielä oman maun mukaan pippurilla ja suolalla. Laita loput juustoraasteesta seoksen päälle ja tarjoile. 

  4. Voit halutessa käyttää myös muita jauhelihoja tai soijarouheita yms. Mausta myös vain mielikuvitus rajana makusi mukaan esim. erilaisilla mausteseoksilla ja yrteillä.

Vinkki: Voit halutessa käyttää myös muita jauhelihoja tai soijarouheita yms. Mausta myös vain mielikuvitus rajana makusi mukaan esim. erilaisilla mausteseoksilla ja yrteillä.

Resepti:
Sari Helin ja Ilkka Lääveri, Kokkauksia kirjasta, kuva Liisa Valonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.