Makeat ja hurjasti sitruunaiset magdalenat ovat käytännössä espanjalainen versio kuppikakuista. Leenoja espanjalaiset nauttivat aamuisin cafe con lechen kanssa, siis espressoa ja lämmintä maitoa kuppiin samassa suhteessa ja se on siinä.

Ainekset 12 annosta

Magdalenas
3
dl
sokeria
4
isoa kananmunaa
120
g
voita
1
sitruunan kuori raastettuna ja mehu
1
rkl
maitoa
1
rkl
leivinjauhetta

Ohje

  1. Esilämmitä uuni 190-asteiseksi. Laita 1 dl sokeria astiaan odottelemaan.
  2. Vatkaa kananmunat ja 2 dl sokeria kulhossa kevyeksi ja ilmavaksi vaahdoksi.
  3. Sulata voi pannulla tai mikroaaltouunissa. Anna voin jäähtyä hieman ja vatkaa sitten munasokeriseoksen joukkoon vähän kerrallaan. Sekoita taikinaan sitruunan kuoriraaste, sitruunamehu ja maitotilkka.
  4. Siivilöi toiseen kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita hyvin.
  5. Yhdistä jauhot muna-sokeriseokseen. Sekoita huolellisesti. Taikinasta tulee erittäin tiivistä.
  6. Täytä kuppikakkumuotit taikinalla noin puoleen väliin. Ripottele leivosten pinnalle sokeria (1 dl sokeria, joka jätettiin astiaan odottelemaan).
  7. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes magdalenat ovat väriltään kauniin keltaisia. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.