Luomu Juusto-makaronilaatikko

1 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min
- Saat vaihtelua makaronilaatikkoon tekemällä sen juustolla ilman lihaa.
- Kokeile eri juustoja, myös niitä kevyitä.
- Ennen vanhaan tehtiin makaronilaatikko usein ilman lihaa, hiukan juustoa lisäten.
uunivuoallinen
5 | dl | Myllyn Paras Luomu Makaronia |
tai Kaura Makaronia | ||
200 | g | luomu feta-juustoa |
1 | sipuli | |
200 | g | porkkanoita suikaleina |
100 | g | herneitä, paprikaa tms. |
2 | rkl | tuoretta silputtua basilikaa (tai 1 tl kuivattua maustetta) |
2 | rkl | tuoretta silputtua persiljaa (tai 1 tl kuivattua maustetta) |
Munamaito: | ||
3 | munaa | |
7 | dl | maitoa |
⅕ | tl | valkopippuria |
½-1 | tl | suolaa |
1 | tl | paprikajauhetta |
Valmistusohje
-
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada valutetut makaronit ja jäiset pakastevihannekset voideltuun uunivuokaan. Sekoita yrttimausteet ja feta-juusto pieninä nokareina sekaan. Kaada päälle maustettu munamaito.
-
Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 1 tunti. Käytä Luomu Makaronin lisäksi myös muina raaka-aineina luomua, mikäli mahdollista.
Kommentoi reseptiä