Loppiaistähdet ja -kuut

Loppiaistähdet ja -kuut

Tässä resepti Loppiaistähdille ja -kuille, jotka voi leipoa joulun lopuista taikinalevyistä ja käyttää täytteeksi vielä mahdollisesti jäljellä olevia joulun kalasäilykkeitä, juustoja ja hyytelöitä. Mikäli niitä ei ole jäljellä, hyvä täyte tulee lempijuustosta hyvällä savukalalla ja kirpeällä hyytelöllä.

30-40 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
munaa voiteluun
unikonsiemeniä koristeeksi
Täyte:
n.150gsinihomejuustoa tai tuorejuustoa (+ 1 tl pippuria, jos juusto maustamatonta)
n.150gsavulohisuikaleita tai katkarapuja tai kalasäilykettä
n.150gkirpeää hyytelöä, esim. mustaherukka, tyrni, aprikoosi, pihlajanmarja tai karpalo

Valmistusohje

Ota tähden ja kuun muotoisilla piparimuoteilla taikinalevyistä tähtiä ja kuita. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä. Valmista täyte murustamalla sinihomejuustoa haarukalla tai pehmentämällä sekoittaen tuorejuustoa. Sekoita siihen pieniksi pilkottuna lohta, katkarapuja tai muuta kypsää tai graavia tai säilykekalaa. Mausta pippurilla, jos juusto on mietoa/maustamatonta. Täytä tähdet ja kuut vähän ennen tarjoilua halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla väliin ensin kirpeää hyytelöä ja sitten noin teelusikallinen juusto-kalatäytettä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)