Lohi-nokkostäysjyvälasagne

Myllyn Paras
4-5:lle
300-400gkirjolohta tai lohta tai maustettuja kirjolohisuikaleita
12-14kplMyllyn Paras Täysjyvä Lasagnelevyjä
1tilliruukku
n.150gvuohenjuustoa tai kevytjuustoraastetta
Nokkoskerros:
2sipulia
1rklöljyä
2-4kplvalkosipulinkynsiä
200-300gkiehautettua nokkosta tai pinaattia
½ - 1tlsuolaa
musta- tai valkopippuria myllystä
Maitokastike:
50gtavallista tai pullomargariinia
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Hiivaleipäjauhoja
n.1lmaitoa
1tlsuolaa
musta- tai valkopippuria
¼-½tlmuskottia

Valmistusohje

Voitele lasagne- tai muu suorakulmainen korkeahko vuoka ja laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.

Kerää nokkoset puhtaalta paikalta kumihansikkaat kädessä. Huuhdo nokkoset hyvin ja kiehauta vedessä 2-3 min. Kaada nokkoset lävikköön ja huuhdo kylmällä vedellä niin väri säilyy. Käsittele samoin tuore pinaatti. Voit käyttää halutessasi myös pakastepinaattia. Purista ylimääräinen vesi kevyesti nokkosista ja leikkaa kasa muutamaan osaan.

Hienonna sipulit ja valkosipulit ja pehmitä niitä öljyssä mikrossa tai pannulla.

Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot sekoittaen ja anna kiehahtaa. Vedä kattila pois levyltä ja lisää osa maidosta koko ajan pohjaa myöden sekoittaen. Siirrä takaisin levylle ja lisää loput maidosta vatkaten. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Jos kastike sakenee liikaa, lisää vähän maitoa tai vettä. Mausta kastike.

Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja mausta suolalla ja pippurilla tai käytä valmissuikaleita. Kaada vuoan pohjalle vähän valkokastiketta ja lado päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä niiden päälle sipulisilppua, nokkosenlehtia, tilliä ja lohiviipaleita sekä vähän raastettua/viipaloitua vuohenjuustoa tai kevytjuustoraastetta. Tämän jälkeen jatka latomista valkokastikkeella ja lasagnelevyillä sekä nokkoskastikkeella. Lopeta kuitenkin niin että päällimmäiseksi tulee valkokastiketta ja juustoa.

Paista 200-asteessa 50-60 minuuttia. Anna levähtää hetki ennen ruokailua. Lisäkkeeksi maistuu vihreä salaatti.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)