Valmista helppo uuniruoka, jonka esivalmistelut vievät vain muutaman minuutin. Sopii niin arkiruoaksi kuin viikonloppuun. Herkullinen tarjottava vaikka myös pääsiäispöydässä. Kurkuman tilalla tai lisäksi voit käyttää mausteina currya tai muuta mausteseosta. Laita joukkoon erilaisia juureksia oman makusi mukaan.

Ainekset 4 annosta annosta

1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
3
isoa porkkanaa
1
palsternakka
1
iso salottisipuli
1
kokonainen broileri
1
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
2
tl
suolaa
1-2
tl
kurkumaa
tuoretta rosmariinia
2
limeä

Ohje

  1. Laita kokonaiset ohrasuurimot reunalliseen uunivuokaan. Mittaa joukkoon vesi. Murusta joukkoon kanaliemikuutiot.

  2. Kuori porkkanat, palsternakka ja salottisipuli ja leikkaa ne paloiksi. Laita vuokaan.

  3. Sekoita rypsi- tai oliiviöljyn joukkoon suola, kurkuma ja rosmariini. Purista joukkoon yhden limen mehu.

  4. Levitä seos broilerin pintaan ja laita vuokaan. Viipaloi lopuksi toinen lime vuokaan.

  5. Kypsennä 200 asteessa noin 1 ½ tuntia, tai kunnes neste on imeytynyt ohrasuurimoihin.

Resepti:
Kati Jaakonen, Hellapoliisi Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.