Onko mitään ihanampaa kuin loihtia kauden juhlien ja pimenevien arki-iltojen piristykseksi sesongin suosikkiherkkuja? Ja mikä parasta, vielä kestävästi ja vegaanisesti!

Myllyn Paras on luonut pitkällisen tuotekehityksen tuloksena maukkaan, vegaanisen ja palmuöljyttömän version lehtitaikinasta, josta syntyvät näppärästi myös joulukauden suosikkileivonnaiset.

Ainekset 10 kpl annosta

1-2
rkl
vegaanista margariinia sulatettuna
2
rkl
sokeria tai fariinisokeria
1
rkl
piparkakkumaustetta
1
tl
kanelia
½
tl
vaniljasokeria
1
dl
rouhittuja pähkinöitä (pekaani- ja saksanpähkinöitä)
Kuorrute:
100
g
vegaanista maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
1-2
tl
vettä
pekaanipähkinärouhetta ja kanelia koristeluun

Ohje

  1. Sulata lehtitaikinalevyt huoneenlämmössä. Kauli taikinalevyt pari senttiä pidemmiksi.

  2. Kuumenna uuni (225°C). Sekoita yhteen sokeri, piparkakkumauste, kaneli ja vaniljasokeri.

  3. Voitele lehtitaikinalevyt margariinilla (jätä jokaisen taikinalevyn toisesta lyhyestä sivusta noin 1⁄2-1 cm voitelematta). Ripottele margariinin päälle sokeriseos ja pähkinärouhetta.

  4. Rullaa lehtitaikinalevyt lyhyeltä sivulta alkaen. Kostuta voitelematon pätkä taikinaa vedellä ja kiinnitä se tiukasti taikinarullaan.

  5. Leikkaa taikina keskeltä kahtia ja nosta leikkauspinta ylöspäin uunivuokaan. Jatka,kunnes kaikki taikinalevyt on käytetty.

  6. Paista pullia uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutteen aineet yhteen esimerkiksi haarukalla ja levitä pullien päälle.

  7. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta ja kanelia.

Resepti:
Chocochili

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.