Lehtitaikinapullat

Lehtitaikinapullat
1 t 10 min, josta valmisteluaika 30 min

Onko mitään ihanampaa kuin loihtia kauden juhlien ja pimenevien arki-iltojen piristykseksi sesongin suosikkiherkkuja? Ja mikä parasta, vielä kestävästi ja vegaanisesti! Myllyn Paras on luonut pitkällisen tuotekehityksen tuloksena maukkaan, vegaanisen ja palmuöljyttömän version lehtitaikinasta, josta syntyvät näppärästi myös joulukauden suosikkileivonnaiset.

10 kpl
1pktMyllyn Paras Lehtitaikina 500 g, palmuöljytön
1-2rklvegaanista margariinia sulatettuna
2rklsokeria tai fariinisokeria
1rklpiparkakkumaustetta
1tlkanelia
½tlvaniljasokeria
1dlrouhittuja pähkinöitä (pekaani- ja saksanpähkinöitä)
Kuorrute:
100gvegaanista maustamatonta tuorejuustoa
1dltomusokeria
1-2tlvettä
pekaanipähkinärouhetta ja kanelia koristeluun

Valmistusohje

  1. Sulata lehtitaikinalevyt huoneenlämmössä. Kauli taikinalevyt pari senttiä pidemmiksi.

  2. Kuumenna uuni (225°C). Sekoita yhteen sokeri, piparkakkumauste, kaneli ja vaniljasokeri.

  3. Voitele lehtitaikinalevyt margariinilla (jätä jokaisen taikinalevyn toisesta lyhyestä sivusta noin 1⁄2-1 cm voitelematta). Ripottele margariinin päälle sokeriseos ja pähkinärouhetta.

  4. Rullaa lehtitaikinalevyt lyhyeltä sivulta alkaen. Kostuta voitelematon pätkä taikinaa vedellä ja kiinnitä se tiukasti taikinarullaan.

  5. Leikkaa taikina keskeltä kahtia ja nosta leikkauspinta ylöspäin uunivuokaan. Jatka,kunnes kaikki taikinalevyt on käytetty.

  6. Paista pullia uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutteen aineet yhteen esimerkiksi haarukalla ja levitä pullien päälle.

  7. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta ja kanelia.

Resepti:
Chocochili

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)