Leivo nämä kesäiset herkut tuorein marjoin kesäisiksi kahvipöydän herkuiksi tai jälkiruoaksi.

Myllyn Paras Lehtitaikina, palmuöljytön, on mainio vaihtoehto lehteville ja maukkaille kesäisille leivoksille, paistoksille ja piiraille.

Valmiit taikinalevyt ovat hyvin lehteviä, sillä niihin on saatu koneellisesti lähes 100 kerrosta ja siksi ne kohoavat kauniisti paistettaessa.

Voit paistaa näitä lehteviä leivospohjia reilusti valmiiksi, sillä ne säilyvät hyvin kuivassa. Täytä niitä sitä mukaa kun herkuttelet.

Paketillisesta taikinaa voi valmistaa täytettyjä leivoksista 30 kpl tai yksikerroksisia 60 kpl.

Ainekset 30 tai 60 annosta

Leivospohjat:
Tuorejuustovaahto (60 kpl):
1
tlk
vispikermaa
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
200
g
tuorejuustoa
Täyte kypsille leivoksille:
300
g
lemon curdia
1
annos
tuorejuustovaahtoa
5
dl
mustikoita, vadelmia ja/tai mansikoita

Ohje

  1. Sulata taikinalevyt. Leikkaa ne ruudukoksi terävällä veitsellä niin, että yhdestä levystä tulee 6 palaa. Halutessasi voit ottaa taikinalevystä pienellä piparkakkumuotilla sydämiä tai muita kuvioita.
  2. Levitä palat leivinpaperin päälle uunipellille ja paista sellaisenaan 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 12–15 minuuttia lehteviksi ja kauniin vaaleiksi.
  3. Valmista tuorejuustovaahto. Valmista vaahtoa vain puoli annosta, jos täytät leivokset (syntyy 30 kpl), jos taas teet halkaistun palan molemmista puolista leivospohjat, tarvitset koko annoksen täytevaahtoa. Vispaa kerma kulhossa vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Vaahdota tuorejuusto joukkoon.
  4. Halkaise jäähtyneet lehtevät leivospalat kahtia. Levitä tai pursota pohjille ensin lemon curdia. Lusikoi tuorejuustovaahto pursotuspussiin. Pursota curdin päälle vaahtoa. Asettele päälle muutama marja. Saat kauniin näköisiä leivoksia, kun käytät erivärisiä marjoja. Sulje leivos toisella puolikkaalla lehtevää taikinaa (paistettu puoli päälle) tai käytä myös päällyspalat pohjiksi, jolloin saat 60 kpl avonaista leivosta, esimerkiksi juhliin.
  5. Sihtaa valmiiden leivosten päälle tomusokeria.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.