Kuidukkaat uunibanaanit

Kuidukkaat uunibanaanit
10 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Uunibanaaneista saat nopeasti maukasta vatsan täytettä kun nälkä yllättää, helppo vaihtoehto hedelmäpiirakalle.
  • Uunibanaani on totuttu usein syömään kermavaahdon kanssa, mutta sen voi nauttia myös lisäämällä siihen kuituja.
  • Kuidukas leseseoksessa on kauran, rukiin ja vehnän leseitä.
  • Annoksen kolmesta ruokalusikallisesta (= ½ dl) leseseosta saa kuitua 9 g eli 30 % päivän tarpeesta.
4 puolikasta, 2 kpl kahdelle
2banaania
Päälle:
1dlMyllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
1dlkookoshiutaleita
2-3rkljuoksevaa margariinia
n.3rklpaistonkestävää appelsiinimarmeladia
1tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Halkaise banaanit pituussuunnassa mikroaaltouuniin tai uuniin sopivalle tarjoiluvadille/lautaselle. Sekoita päällyksen aineet keskenään ja levitä seos halkaistujen banaanien päälle.

Paista 1-1½ min mikroaaltouunin täydellä teholla (n. 800 W) tai tavallisessa uunissa hetki grillivastuksen alla. Tarjoa välipalaksi tai jälkiruoaksi esim. jäätelön tai vaniljakiisselin kanssa.

VINKKI: Samalla täytteellä voit tehdä vaikkapa uuniomenoita tai päärynöitä. Näitä hedelmiä tulee paistaa hieman pidempään kuin banaaneja uunissa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)