Kesäloman ja auringon kunniaksi haastoimme #Someleipurit2022 kokkaamaan omat lomamuistot inspiraationaan. Anniina Hyvärisen (@miunkeittiossa) käsissä syntyikin kunnon keko helppoja ja herkullisia, suolaisia tomaatti-fetapiiraita, joiden maut ovat tuttuja Kreikan kuuman auringon alta.

"Sain inspiraation tähän reseptiin matkastani Kreikan saaristoon, jonka makumaailmasta tämäkin herkku kumpuaa. Lomallani sain nauttia Kreikan ihanasta kuumuudesta ja hyvästä kreikkalaisesta ruoasta, johon usein kuuluikin tunnetusti fetaa ja tomaatteja."

Surffaile sinäkin Kreikan aurinkoon omassa kotikeittiössäsi ja ota Anniinan resepti testiin!

Ainekset 16 kpl annosta

Piiraiden taikina:
Piiraiden täytteet:
1
punainen sipuli
100
g
fetaa
250
g
kirsikkatomaatteja
hienonnettua tuoretta basilikaa
200
g
kermaviiliä
3
kananmunaa
2
dl
juustoraastetta
mustapippuria ja suolaa maun mukaan
1
dl
pestoa
Lisäksi:
muffinssipelti
vuokasprayta

Ohje

1. Ota lehtitaikinat sulamaan noin tunti ennen valmistusta. Lämmitä uuni 200 °C asteeseen.

2. Leikkaa lehtitaikinalevyt keskeltä kahteen osaan. Voitele muffinssipelti vuokaspraylla ja asettele puolikkaat lehtitaikinat aukkoihin painellen niitä hieman reunoihin. Jätä neliöiden kärjet ylöspäin.

3. Hienonna sipuli, pilko feta kuutioiksi ja pilko tomaatit paloiksi. Jaa tasan taikinoiden pohjalle.

4. Sekoita basilika, kermaviili, kananmunat, juustoraaste, pesto ja mausteet yhteen. Kaasa seos tasaisesti taikinakuoppiin sipulin, fetan ja tomaattien päälle.

5. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes piirakat ovat kauniin ruskeita.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2022 Anniina Hyvärinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.