Vinkki viikonlopun juhliin: nopeat pikkuleivät syntyvät pakastetaikinasta. Taikina on myös helppo tehdä itse. Kirsikkasilmiä voi myös tarjoilla esimerkiksi kesällä rippijuhlissa. Pikkuleivät voi laittaa tarjolle kauniisti pullakranssin keskelle tai vaikka bostonpullan keskelle.

Ainekset noin 30 annosta

2
rkl
sitruunamehua
1
dl
mantelilastuja, kookoshiutaleita, suklaarouhetta tai pähkinärouhetta
(1-2
rkl
tummaa kaakaojauhetta tummiin suklaisiin pikkuleipiin)
TAI
100
g
voita
1
dl
sokeria
1
muna
1
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sitruunamehua
1
dl
mantelilastuja, kookoshiutaleita, suklaarouhetta tai pähkinärouhetta
(1-2
rkl
tummaa kaakaojauhetta tummiin suklaisiin pikkuleipiin)
Päälle:
n.15
säilykekirsikkaa

Ohje

  1. Sekoita sulaneeseen kauramurotaikinaan sitruunamehu ja mantelilastut, kookoshiutaleet, suklaarouhe tai pähkinärouhe. Tumman suklaisen taikinan saat lisäämällä kaakaojauhetta ja suklaarouhetta.

  2. Voit myös tehdä taikinan itse: Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää sitruunamehu ja mantelilastut, kookoshiutaleet, suklaarouhe tai pähkinärouhe. Voit lisätä tummiin pikkuleipiin kaakaojauhetta. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi.

  3. Pursota taikinasta ympyröitä tai ota siitä lusikalla nokareita. Pane ne leivinpaperille pellille ja paina jokaisen keskelle kirsikanpuolikas.

  4. Paista 200-asteessa uunin keskitasolla n. 8 min kypsiksi ja kauniin värisiksi. Voit leipoa pikkuleivät 1-2 viikkoa ennen juhlia, sillä ne säilyvät hyvin kuivassa ja viileähkössä huoneen lämmössä tai hieman viileässä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.