Kaurapuustiset

Myllyn Paras
4:lle
dlmaitoa tai vettä
30ghiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
1dlsokeria
½tlsuolaa
1-1½rklkardemummaa
1muna
2dlMyllyn Paras Kauraleseitä
n.5dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
½dlöljyä tai pullomargariinia
Väliin:
n.1dlmanelilastuja
1-2rklpullomargariinia
2rkl(ruskeaa) sokeria tai
1-2dlhilloa

Valmistusohje

Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen tai kuivahiiva n. 42-asteiseen maitoon.
Riko muna lasiin ja vatkaa se sekaisin. Kaada ⅔ munasta taikinaan ja säästä
loput voiteluun.

Vatkaa taikinaan sokeri, suola, kardemumma, kauraleseet ja
osa jauhoista. Lisää loput jauhot ja alusta taikina. Lisää rasva loppuvaiheessa.
Peitä taikina liinalla ja anna sen kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa.

Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
Kauli levyksi ja voitele pullomargariinilla ja ripottele pinnalle sokeri ja
mantelilastut tai levitä hillo. Kierrä rullalle, leikkaa paloiksi ja nosta ne
voideltuun pyöreään tai sydänvuokaan. Jätä palojen väliin n. ½ cm. Korkeaan ja
halkaisijaltaan pienempään vuokaan voit tehdä paloista korkeampia. Tai nosta
palat leivinpaperin päälle pellille ja painele korvapuusteiksi. Peitä liinalla
ja anna kohota 20-30 minuuttia. Voitele ja paista vuokapuustisia 200-asteessa
20-30 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tai keskitasolla, yksittäisiä
kaurapuusteja 225-asteessa 8-10 minuuttia koosta riippuen.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)