Ainekset 4:lle annosta

dl
maitoa tai vettä
30
g
hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
1-1½
rkl
kardemummaa
1
muna
½
dl
öljyä tai pullomargariinia
Väliin:
n.1
dl
manelilastuja
1-2
rkl
pullomargariinia
2
rkl
(ruskeaa) sokeria tai
1-2
dl
hilloa

Ohje

  1. Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen tai kuivahiiva n. 42-asteiseen maitoon. Riko muna lasiin ja vatkaa se sekaisin. Kaada ⅔ munasta taikinaan ja säästä loput voiteluun. Vatkaa taikinaan sokeri, suola, kardemumma, kauraleseet ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot ja alusta taikina. Lisää rasva loppuvaiheessa. Peitä taikina liinalla ja anna sen kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa.

  2. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli levyksi ja voitele pullomargariinilla ja ripottele pinnalle sokeri ja mantelilastut tai levitä hillo.

  3. Kierrä rullalle, leikkaa paloiksi ja nosta ne voideltuun pyöreään tai sydänvuokaan. Jätä palojen väliin n. ½ cm. Korkeaan ja halkaisijaltaan pienempään vuokaan voit tehdä paloista korkeampia. Tai nosta palat leivinpaperin päälle pellille ja painele korvapuusteiksi. Peitä liinalla ja anna kohota 20-30 minuuttia.

  4. Voitele ja paista vuokapuustisia 200-asteessa 20-30 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tai keskitasolla, yksittäisiä kaurapuusteja 225-asteessa 8-10 minuuttia koosta riippuen.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.